PARTIJ IN DRIE BEURTEN VOOR VAN DE LAAR

Biljarters kaderteam kunnen play-offs van het NK nog halen

Door opnieuw met 6-2 te winnen heeft het kaderteam van biljartvereniging 't Wapen van Liempde/RegioBank nog alle kans de play-offs te halen. Harm van de Laar gaf extra kleur aan de zege door zijn partij van 120 caramboles uit te maken in slechts drie beurten met onder meer een mooie serie van 84.

Henry van Dijk had dertien beurten nodig voor zijn 160 caramboles kader 57/2, terwijl Ton Rovers er slechts tien nodig had voor zijn 140 caramboles. Alleen Martien van den Tillaart moest de winst aan zijn tegenstander laten, maar had in de zes beurten die hij kreeg wel 124 caramboles gemaakt.
Het poulekampioenschap is niet meer haalbaar, maar nog wel een van de plaatsen twee tot en met vier, die recht geven op het spelen van play-offwedstrijden voor één plaats in de halve finale van het Nederlands kampioenschap.

Uitslag
W. v. Liempde kader - Moira Lith        6-2
W. v. Liempde 1 -W. v. Eerschot        26-27
W. v. Liempde 2 - De Straat        28-27
W. v. Liempde 3 - Royal        20-27


HASBANI WINT ZIJN PARTIJ IN ZES BEURTEN

Wisselende wedstrijdweek voor Boxtelse driebanders

De weegschaal tipte vorige week net iets over naar de winstkant. De teams van biljartvereniging 't Ivoor uit Boxtel wisten namelijk net één partij meer te winnen dan te verliezen. Een wisselende wedstrijdweek, voor zowel het eerste team als de driebanders.

Het eerste libre team speelde remise tegen Krijt Op Tijd 1 (23-23). Waar Don van der Wiel en Chris Fasseur faalden, trok Fouad Hasbani alle aandacht naar zich toe. Hij wist zijn 130 caramboles te maken in slechts zes beurten met een moyenne van 21,66 en liet zijn tegenstander daarmee achter met drie punten.

Het tweede team kwam twee keer in actie, maar met wisselend resultaat. De ontmoeting tegen Krijt op Tijd 3 werd verloren. Hier redde Peter van Giersbergen de eer. De tweede ontmoeting tegen De Driehoek 1 zegevierde het team van 't Ivoor met de maximale score van dertig punten. Peter Franken gaf het goede voorbeeld met een moyenne van 7,33 dat werd opgevolgd door Henk van Boxmeer en Ad van Os die ook een prima partij speelden.

Het derde team boekte ook een overwinning op Het Wapen van Eerschot. Theo van Dongen en Leo Huijbers wonnen, Math Hendriks behaalde zeven punten.

Bij de recreanten libre was het eerste team vrij. Het tweede team haalde flink uit tegen NGTR 4. Het won met 40-20. Het derde team leed een zware nederlaag. Henk de Koning won als enige van 't Ivoor zijn partij. Het vierde team heeft de goede vorm weer te pakken. Met de maximale score van veertig punten werd NAL 2 verslagen. Ton Rooms en Leo Huijbers blonken in deze wedstrijd uit met mooie moyennes.

Ook bij de driebanders werden wisselende resultaten behaald. 't Ivoor 5 verloor nipt van Pas Buiten 1. Team 6 ging dieper door het stof. Hier gingen alle partijen naar de tegenstander. Team 7 behaalde juist weer winst met één punt verschil. Jan Tils en André Vissers wonnen hun wedstrijden.

De driebanders op de grote tafel haalden de overwinning weg uit Ammerzoden. Leo van Westelaken en Bernhard Legierse speelden een sterke partij. Alleen Louis van der Meijden legde het af met zes punten. Op de kleine tafel ging het biljartteam ten onder tegen Rio Bar 1. Jacques van Loon redde nog de eer door zijn partij te winnen.

Programma maandag 26 maart

R3: De Baarzen 3 - 't Ivoor 1         13.00

R3: De Piepers 3 - 't Ivoor 2         13.00

R3: 't Ivoor 4 - De Haarstek 3         13.00

A: Rio-Bar 2 - 't Ivoor 2         19.30

Programma dinsdag 27 maart

C1: 't Ivoor 1 - BBG Haarsteeg 2         19.30

B1: 't Ivoor 1 - BV Overberg 1         20.00

C2: 't Ivoor 3 - Bommelerw. Mesters 1         20.00

Programma woensdag 28 maart

R5: 't Ivoor 6 - Het Groene Laken 1         13.00

R5: 't Ivoor 5 - D'n Brouwer 4         13.00

R3: NAL 4 - 't Ivoor 3         13.00

C2: 't Ivoor 2 - Royal 4         20.00

Programma donderdag 28 maart

R5: 't Ivoor 7 - D'n Brouwer 1         13.00


MOZES SCHÄFER BEHAALT RECORDSCORE

Groene Laken kanshebber op winst cafécompetitie

Hoewel De Amateur 1 de ranglijst aanvoert, zijn Het Groene Laken en Uit de Kom de grootste kanshebbers voor het uiteindelijke cafékampioenschap in de Boxtelse Biljart Bond. De laatste twee ploegen hebben nog een ronde meer te spelen en kunnen theoretisch gemakkelijk het leidende team voorbijstreven.

Zo spannend als op maandagavond is een biljartwedstrijd maar zelden. In café De Adelaar ontrolde zich voor de ogen van het verbijsterde publiek een waar koningsdrama. Nadat Het Groene Laken via Jos Hendriks, Henk Spooren en Steef Zink door Uit de Kom op drie maal verlies was getrakteerd, wist Mozes Schäfer in een klap zijn team uit een uitzichtloze situatie te redden. Met een gemiddelde van 4.8, dat is bijna viermaal zijn officiële handicap, wist hij zijn partij in slechts acht beurten uit te maken. Met lange halen en in de hoogste concentratie verrichtte hij het schier onmogelijke. En met dit record zorgde Schäfer er voor dat Het Groene Laken nog leider is, zij het met slechts één puntje voorsprong. Uit de Kom had zich die avond met dertien punten voorsprong al rijk gerekend. Het was dan ook een bittere pil voor Arno Raaijmaakers, die niet eens zo slecht biljartte, om genoegen te moeten nemen met slechts twee wedstrijdpunten. Dat is ook een record, maar dan in het negatieve. Uiteindelijk won Uit de Kom met 31-34.

ONGESLAGEN STATUS

Op maandag, maar dan in Het Geveltje, sloeg De Amateur 2 met de vuist op tafel. De club wist drie van de vier matches te winnen van 't Krijtje, allemaal netjes binnen de dertig beurten. Alleen Wim van Eijndhoven wist als bezoeker nog twaalf punten weg te kapen. Gerard van den Biggelaar moest zijn ongeslagen status opgeven. De eindstand was 46-28.

Op vrijdag raakte De Amateur 1 in zijn uitwedstrijd tegen De Comsche Hoeve 2 weer verder achterop. Met 39-30 verliezen, dat is te mager voor de huidige lijstaanvoerder. Lothar Griebe, Gerbrand Elissen en Jos Leijten zegevierden en voor de bezoekers behaalde alleen Sebastiaan Verhofstad de volle winst.

De stand na twaalf ronden: De Amateur 1, 411 punten; Het Groene Laken, 391 punten; Uit de Kom, 390.

BBO Volley

Uitslagen dinsdag 20 maart

EERSTE KLASSE
Oude Ballen - Elicit/Jonkergouw         0-3
Tojato Industries - Xieoe Meubel         0-3
Discovloer/'t Fustje - Vanderlande         1-2
2e Glas: DaNie - Veldsink De Lind         0-3
TWEEDE KLASSE
Fassbender - La Machine         1-2
The Brain Quizzen - Effe Tikke         0-3
VOF c.s. - Jesse v.d. Sande         2-1
Unlimited - Fireballs         3-0
DERDE KLASSE
Van Oirschot - Burned Volleybal         1-2
Brabant Sports - Als voorheen 2a         0-3
Smit & Dorlas - Clic Visuals         3-0
Zonder Naam - Arie's         1-2
VIERDE KLASSE
De Braken - Le Temps Perdu         1-2
Bonyxblok - Arteway         1-2
Magic X - Jan van Erp         1-2
DSV de Dommel - Baldadig         0-3

Programma dinsdag 27 maart

EERSTE KLASSE

Discovloer/'t Fustje - Erfgoed Brabant         19.30
Oude Ballen - Veldsink De Lind         20.30
2e Glas: DaNie - Elicit / Jonkergouw         21.30
Xieoe Meubel - VanderlandeNetnie         22.30
TWEEDE KLASSE
VOFc.s. - Hoppenbrouwers Elektro         19.30
Fassbender Autobedrijf - Fireballs         20.30
Unlimited - La Machine         21.30
Effe Tikke - Jesse vd Sande Interieurs         22.30
DERDE KLASSE
Smit & Dorlas - Van Olphen Tuin         19.30
Van Oirschot RVS - Arie's         20.30
Zonder Naam - Burned Volleybal         21.30
Als voorheen 2a - Clic Visuals         22.30
VIERDE KLASSE
Magic X - VCH Schijndel         19.30
De Braken - Baldadig         20.30
DSV de Dommel - Le Temps Perdu         21.30
Arteway - Jan van Erp         22.30
ZAALWACHT
Opbouwen: VOF c.s.         19.25
Afbreken: Arteway         23.25