Afbeelding
Foto: JRL

Leren over geldzaken door theaterstuk

Ruim 180 vmbo-3-leerlingen van het Baanderherencollege (BHC) in Boxtel leren op donderdag 5 april hoe zij om kunnen gaan met hun geld. Ze krijgen daarvoor een speciale theatervoorstelling voorgeschoteld: Cashflow.

Het theaterstuk is ontwikkeld op verzoek van de Rabobank die hiermee een bijdragen wil leveren aan de financiële educatie van leerlingen in de regio. Ook op het Elde College in Schijndel en Sint-Michielsgestel wordt de voorstelling op de planken gebracht.

Jongeren komen volgens de Rabobank steeds vaker in de verleiding om geld uit te geven. Commercie en groepsdruk spelen hierin een grote rol. Sommigen komen zelfs in financiële problemen.

Op 5 april krijgen steeds zestig leerlingen de voorstelling Cashflow te zien in de Tijberzaal van BHC. Deze wordt gegeven om 09.15, 11.45 en 13.45 uur.


Kinderboerderij

Kinderen van alle leeftijden zijn op Eerste Paasdag, zondag 1 april, welkom op Kinderboerderij Boxtel aan het Apollopad om het voorjaar te vieren. Om 14.00 wordt gestart met paaseieren zoeken. De gouden eieren leveren een leuke verrassing op. Na afloop kunnen bezoekers een ei verven en versieren of de biggetjes, lammetjes en het pasgeboren kalf bewonderen. De activiteit duurt tot 16.00 uur. Deelname is gratis.


Leerlingen JRL maken lipdub

Twaalf cultuurleerlingen van het Jacob-Roelandslyceum in Boxtel hebben vorige week weer hun jaarlijkse lipdub gemaakt. Dit is een videoclip die in één keer opgenomen wordt. De vwo'ers kregen de taak om alles voor dit project te regelen, van de kostuums tot de choreografie.

De leerlingen uit vwo 4 en 5, te zien op de foto hieronder, hebben dit semester in de cultuurlessen gewerkt aan het organiseren van deze lipdub. Ze zochten de muziek uit ('We're all in this together' uit de film High School Musical - red.), maakten de choreografie, dachten na over kostuums en decor én hadden de regie over honderd cultuurleerlingen uit het tweede jaar. Na vier takes stond het eindresultaat er al op. Ook de tweedejaarsscholieren hadden de choreografie snel onder de knie.

De libdub gaat op donderdag 5 april in première tijdens het vak Cultuurinzicht.