Kritiek op bomenkap in Boxtel

'U klaagt, wij kappen!' Jan Juffermans krijgt de indruk dat het bomenbeleid van de gemeente in bepaalde gevallen op dit credo is gebaseerd. De Boxtelaar maakt zich zorgen over de bomenkap in de gemeente. ,,Het lijkt er op dat juist het laatste jaar talloze volwassen bomen zijn gekapt met niet al te sterke argumenten", schrijft Juffermans in een brief aan het gemeentebestuur.

Een grote boom aan de Stationsstraat, twee tamme kastanjes aan de Voetboog: voorbeelden van bomen die volgens Juffermans onnodig gekapt zijn. Aanleiding voor zijn brief aan het college is het rooien van acht elzen aan de Morgenstond. ,,Terwijl de bezwaarperiode nog loopt", aldus Juffermans. Hij hoopt dat er 'spoediger een gunstigere wind waait'. ,,Na goed overleg de laatste twee jaren werd toegezegd dat met nieuw beleid meer rekening zou worden gehouden met de klimaatontwrichting. Bomen planten en laten staan is daar cruciaal voor."


Internationale belangstelling GreenTech Park

Dat er internationaal interesse is in de ontwikkeling van het Boxtelse GreenTech Park is geen geheim. Ook vanuit Brazilië wordt alles op de voet gevolgd. Eind vorige week bracht een delegatie uit het Zuid-Amerikaanse land een bezoek aan Boxtel. Zij werd ontvangen bij Helicon MBO opleidingen waar uitleg werd gegeven over de GreenTech-ontwikkelingen in Boxtel.

De groep werd welkom geheten door Helicon-directeur Harald Odinga en wethouder Peter van de Wiel. Erik Held, docent en coördinator biobased-technieken Helicon, gaf samen met Eward Heijmans, kwartiermaker GreenTech Park Brabant, een presentatie aan de Brazilianen.

De delegatie, die geïnteresseerd is in het 'verwaarden' van biomassastromen, is te spreken over de ontwikkelingen in Boxtel. De bezoekers werden met name enthousiast over de mogelijkheden en praktische toepassingen die biobased materialen bieden. De aanwezige partijen hebben afgesproken om elkaar op de hoogte te houden van de ontwikkelingen en relevante partijen bij de plannen te betrekken.


Alzheimer Café

In restaurant De Nachtegaal aan de Boxtelseweg 15 in Schijndel wordt maandag 26 maart het Alzheimer Café van de regio 't Groene Woud gehouden. Het thema is 'Kleinkinderen en dementie'. De film 'Oma Lien' wordt vertoond. Hierna gaan bezoekers met elkaar in gesprek over wat de dementie teweeg brengt in de familie. De avond duurt van 19.30 tot 21.30 uur. De toegang is gratis.