Afbeelding
Foto:

WORKSHOPS, SAMEN ETEN EN UITSTAPJES

Zorgorganisaties bieden 'dagje thuis' aan ouderen

Om oudere inwoners die zelfstandig wonen een extra steuntje in de rug te geven, wordt gemeenschapshuis De Rots binnenkort één dag in de week een 'extra thuis' voor kwetsbare en ouder wordende mensen. Ook in dorpshuis De Es wordt dit initiatief van meerdere organisaties uitgerold.

'Dagje thuis' is een initiatief van lokale samenwerkende organisaties op het gebied van zorg en welzijn: ContourdeTwern, Cello, Stichting Wijkorgaan Boxtel Oost, KBO Boxtel-Liempde, Vivent en Zorggroep Elde. Het valt onder de verantwoordelijkheid van de gemeente ten aanzien van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Ouderen kunnen in gemeenschapshuizen onder meer genieten van elkaars gezelschap, samen bezig zijn, bewegen, eten, uitstapjes maken en verhalen van vroeger met elkaar delen. Vrijwilligers en andere partijen uit de wijken helpen om de plekken een dag in de week om te vormen tot 'een thuis'. ,,Het 'dagje thuis' wil de gasten nieuwe energie en inspiratie geven. Dat kan doordat zij anderen ontmoeten of juist daardoor even tot zichzelf te ko-

men", aldus de initiatiefnemers. Zij richten zich met name op bewoners die nog zelfstandig wonen, maar extra ondersteuning kunnen gebruiken. ,,Hun leeftijd, een beperking of het alleen zijn, maakt vaak dat men zich gewoonweg niet gezien en gehoord voelen." Vanaf dinsdag 22 mei kunnen gasten wekelijks van 10.00 tot 16.00 uur terecht in De Rots. Mensen die graag willen deelnemen, kunnen zich melden bij ouderenadviseur Ineke de Rooij van ContourdeTwern via 06-51 08 83 85 of e-mail: inekederooij@contourdetwern.nl.

VRIJWILLIGERS

In Esch wordt hetzelfde initiatief opgestart. 'Dagje thuis in het dorpshuis' gaat daar al op 17 april van start.

Voor deze wekelijkse bijeenkomsten in De Es worden nog vrijwilligers gezocht die er samen met de gasten ontspannen middagen van maken. Zij kunnen voor meer informatie contact opnemen met Frank van Gorp, e-mail: frankvangorp@contourdetwern.nl, telefoonnummer 06-82 62 53 59 of met Ineke Matheeuwsen, e-mail: inekematheeuwsen@contourdetwern.nl of 06-83 69 27 17.