Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

What's Up, Rikke?

Rikke Schults (8) zit in groep 5 van basisschool De Spelelier. Zij beleefde vrijdag een spannende ochtend: ze was aan de beurt om een presentatie over een zelfgekozen onderwerp te houden. Rikke sprak over WensAmbulance Brabant. Deze stichting brengt terminaal zieke mensen nog een keer naar hun favoriete plek. De wensen worden uitgevoerd met behulp van tweehonderd vrijwilligers en met vier ambulances waarvan er één in Boxtel staat. Leny Hoyng (verpleegkundige spoedeisende hulp) kwam vrijdag samen met Rikke mét de wensambulance naar school...

Hoe ben je op het idee gekomen om het over dit onderwerp te gaan hebben? ,,Nou, mijn buurvrouw Leny werkt bij de wensambulance en ik zie haar daar best vaak in rijden. Leny vertelt er ook weleens wat over. Ze heeft me ook een beetje geholpen met het maken van mijn presentatie."

Hoe vond je de presentatie gaan? ,,Goed. Ik vond het heel fijn dat alle kinderen toch heel goed hadden geluisterd, want ze hadden al gezien dat we na de presentatie naar buiten zouden gaan om de ambulance te bekijken."

Wat vond je na afloop van de 'tips en tops' van jouw klasgenootjes? ,,Ze vonden dat ik iets minder op het digibord moest kijken. Maar dat moest wel, want ik had veel over de geschiedenis van de wensambulance opgezocht en dat was te veel om te kunnen onthouden. Maar ze vonden het een mooie en fijne presentatie. Er waren veel kinderen die nog niet wisten dat de wensambulance bestaat."

Zou het iets voor jou zijn om later ook bij de wensambulance te gaan werken? ,,Dat weet ik nog niet, maar ik wil later wel mensen helpen. Daarom liep ik net ook naar mijn klasgenootje toen ze verdrietig werd. Haar oma pas is pas overleden en die is ook met de wensambulance mee geweest."

FOTO RECHTS: Rikke Schults (achterin met gele jas) van basisschool De Spelelier hield een spreekbeurt over WensAmbulance Brabant. Ze kreeg hulp van verpleegkundige Leny Hoyng. (Foto: Albert Stolwijk).