Afbeelding
Foto: Daisy Renders

TOPPERS IN DE TON MET FRANS BEVERS E.A.

Tonpraters in Podium Boxtel: avondje onbedaarlijk lachen

Een avondvullend programma waarbij vier tonpraters het theaterpodium bestijgen: dat is Toppers in de Ton. Podium Boxtel vormt vanavond, donderdag 22 maart het decor voor de voorstelling waarbij Boy Jansen, Hans Keeris, oud-Boxtelaar Frans Bevers en Andy Marcelissen hun opwachting maken.

Jansen en Keeris zijn vaste toppers die aan de voorstelling meewerken. Jansen is een energiebom die met herkenbare typetjes en zijn publieksinteractie iedere zaal voor zich weet te winnen. Hij plaatste zich de laatste jaren steevast in de top drie van zowel het Brabants als het Zuid-Nederlands kampioenschap. Keeris mag de verrassing van de laatste jaren worden genoemd. Hij won al bij het Keiebijters Kletstoernooi in Helmond en greep, na een tweede plaats in 2016, afgelopen jaar het Brabants kampioenschap in Valkenswaard. De woordtovenaar en ras-acteur voerde begin dit jaar tijdens de nieuwjaarsreceptie in Muziekhuis Boxtel zijn nieuwste creatie De Muzikant op.

De twee andere tonpraters worden telkens afgestemd op de doelgroep of regio van het theater. In Podium Boxtel verschijnt de in Oirschot woonachtige oud-Boxtelaar Bevers, die al bijna dertig jaar in de ton staat. De gepensioneerde postbode maakt in aanloop naar carnaval meermalen zijn opwachting in Eendengat, onder meer tijdens het Politiek Kaffee op carnavalsmaandag. Marcelissen staat als meervoudig Brabants kampioen tonpraten ook garant voor diverse lachsalvo's. De presentatie van de avond is in handen van comedian Sem van den Borne.

'Toppers in de Ton' gaat vanavond om 20.15 uur van start. Kaarten à 17,50 euro zijn te koop aan de zaal.

FOTO BOVEN: De inmiddels gepensioneerde Frans Bevers uit Oirschot bracht in zijn geboorteplaats Boxtel jarenlang de post rond. Maar daarnaast staat hij ook al dertig jaar in de buutton. Eind oktober 2017 kwam hij onder meer in actie tijdens een tonpraatavond in zaal De Comsche Hoeve. Vanavond staat hij met drie collega's in Podium Boxtel. (Foto: Daisy Renders).


Two of Us speelt pophits uit 1968

Adrie van Osch en Jos Vervoort vormen al ruim veertig jaar popduo Two of Us. De twee Boxtelaren zijn verknocht aan de muziek van The Beatles. De Britse band bracht vijftig jaar geleden haar zogeheten 'white album' uit. Diverse liedjes daarvan klinken zaterdag 13 april in cultureel restaurant Vandaag Kookt aan het Stationsplein in Boxtel. Kaarten à tien euro zijn vanaf heden te reserveren.

,,Het blijft niet bij muziek van The Beatles", vertelt Vervoort. ,,Ook hits van The Kinks en Simon & Garfunkel komen voorbij. Maar het zijn wel allemaal liedjes die in 1968 in de hitlijsten stonden."

Het optreden begint om 20.30 uur; een halfuur voor aanvang is het restaurant geopend voor publiek. Kaarten zijn te reserveren via e-mail: josvervoort52@gmail.com.


Poppenkunst
van Olly Copal in
Bossche Kruithuis

De Boxtelse kunstenares Olly Copal is een van de deelnemers aan de Art Doll-expositie in museum Kruithuis te 's-Hertogenbosch. De tentoonstelling wordt zondag 25 maart geopend en is te zien tot en met 8 april.

Copal is aangesloten bij Dabida, waarin poppenkunstenaars uit binnen- en buitenland bij elkaar komen. ,,Bij poppen denken mensen al snel aan speelgoed. Maar het vervaardigen van poppen is ook een volwaardige kunstvorm en is met name in Nederland nog niet zo bekend", vertelt de Boxtelse kunstenares. Komende zondag houden Nederlandse en Belgische poppenkunstenaars van 10.30 tot 17.00 uur de twaalfde editie van de Dabida-dag. Deze keer is gekozen voor het Bossche Kruithuis aan de Citadellaan. De dag vormt tevens de opening van de Art Doll-expositie waar zowel levensechte als fantasierijke creaties zijn te zien. Daarna is de tentoonstelling tot en met zondag 8 april van woensdag tot en met zondag tussen 12.00 en 17.00 uur te bezoeken.