Afbeelding
Foto: Hans Leenders

Ooievaars zijn terug: voorjaar op komst?

Ondanks de ijzige temperaturen zijn alweer verschillende ooievaars te zien. Een deel van de vogels overwintert, een ander deel keert in deze periode terug uit het zuiden. Hans Leenders maakte zondag deze fraaie foto aan de Savendonksestraat in Liempde: liefst zeven ooievaars op een rijtje. Het voorjaar lijkt in aantocht te zijn...


Sint-Theresiakerk
Lennisheuvel

ZATERDAG Palm-Pasen 19.00 eucharistieviering met zang van het Sint-Theresiakoor. Tijdens deze viering wordt de palm gewijd en uitgedeeld. Misintenties voor Harry en Miet v. Kempen (verj).

DONDERDAG Witte Donderdag, 19.00 eucharistieviering met medewerking van het St. Theresiakoor.

MEDEDELINGEN

* Overleden. Vorige week overleed Ties Witlox (91). Wij wensen zijn familie veel sterkte toe.

* Vastenactie. De vastenzakjes worden dit jaar niet thuis opgehaald. Wie het vastenproject wil steunen, kan de zakjes bij De Uitwijk in de brievenbus doen of in de bus achter in de kerk, in de Theresiakapel. Op Witte Donderdag worden de vastenzakjes tijdens de viering naar voren gebracht.

* Misintenties. De misintenties die vóór maandag 11.30 worden opgegeven, worden in Brabants Centrum gepubliceerd. Berichten die later binnenkomen, worden alleen in de viering afgelezen. De vergoeding à 12 euro kan in een gesloten envelop, met daarop de naam en de datum van de intentie, achter in de kerk (of in De Uitwijk) in de bus worden gedaan.

* Bereikbaarheid. Contactgroep: pastor Harry van den Tillaart, tel. 63 34 90 of 06-45 68 25 31. Voorzitter (ad interim): Chris Snik tel. 06-38 61 62 71. Aandacht voor zieken: Riek Kurstjens 67 31 51 of Helma Rombouts 67 25 94. Misintenties: pastor Van den Tillaart of Helma Rombouts. Afspraken over doop, huwelijk, jubileum en uitvaart met de pastor.

* De Uitwijk. Open op maandag van 10.30 tot 11.30. Harry van den Tillaart, Emmy Heidkamp, Tonny Wagenaars of Jan van Kasteren is dan aanwezig. Het is dan ook mogelijk om misintenties op te geven.

Sint-Willibrorduskerk
Esch

ZATERDAG 19.00 eucharistieviering met palmwijding. Voorganger is kapelaan Geoffrey de Jong. De zang wordt verzorgd door het Essche Mannenkoor. Intenties: Martien Bergman (mgd); Bertus en An v.d. Struijk (mgd); Janske, Frans en Frits v.d. Aker; Kees v. Kuijk (verj.); Anneke v.d. Zande- v. Vessem; voor de parochie.

MAANDAG 10.15 eucharistieviering in het Buitenhuis met zang door het Jozefkoor. Voorganger is emeritus pastoor Norbert Smulders.

MEDEDELINGEN

* Vastenactie. Vastenzakjes zijn in te leveren in de bus achter in de kerk of in de doos bij de Spar.
* Vieringen in de Goede Week. Witte Donderdag; eucharistieviering 19.00, Goede Vrijdag 15.00: Kruisweg voor kinderen, paaszaterdag: plechtige paaswake 20.00, Op eerste paasdag Eucharistieviering 10.00.

* Misintenties. Achter in de kerk liggen enveloppen voor misintenties. Deze kunnen in de groene brievenbus nummer 8 worden gedeponeerd, dus niet meer in de binnenbrievenbus van de pastorie. Telefonisch doorgeven kan ook via 60 15 65.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de Essche geloofsgemeenschap gewenst? Laat het even weten aan Nelly Schevers, tel. 60 16 22.

SINT-LAMBERTUSKERK
GEMONDE

ZATERDAG 18.30 viering voor klein en groot met gemengd koor. Voorganger is pastor C. v. Beurden. Intenties voor: Jan Geerts; Toon v. Gestel (jgt); Jan en Nellie de Laat- v. Niftrik; Mari de Laat; Dorus en Anneke v. Oirschot- van Rulo; Antoon v. Oirschot; Theo v. Oirschot; Martinus en Wilhelmina Geurtsen- v. Gerven; Riek Geurtsen; Theo Geurtsen; Toon v.d. Zanden; Overleden ouders Klomp- v. Turnhout; Hanneke v. Turnhout.

DINSDAG 19.00 boeteviering, voorganger diaken Pieter Schevers.

Boxtel

Viering in Wereldhuis

'Ontluiken'. Dat is het thema van de oecumenische herbergviering van woord en gebed. Die wordt morgen, vrijdag 23 maart vanaf 19.00 gehouden in de kapel van het Wereldhuis aan de Achterberghstraat. Na afloop is er gelegenheid voor ontmoeting onder het genot van koffie of thee.

DONDERDAG Witte Donderdag, 17.00 eucharistieviering met gemengd koor. Voorganger pastoor Joe.

VRIJDAG Goede Vrijdag, 15.00 kruisweg.

MEDEDELINGEN

* Bedevaart. Op Eerste en Tweede Paasdag vindt de jaarlijkse bedevaart naar Hakendover in België plaats. Als geestelijke begeleiders gaan bisschop Ron van den Hout van Groningen met zijn vicaris Arjen Bultsma en priester Harold van Overbeek mee. Mensen die willen deelnemen, kunnen zich op geven bij Bart Schellekens, Akkerstraat 31.

PROTESTANTSE GEMEENTE
BOXTEL

ZONDAG 10.00 kerkdienst.

MEDEDELINGEN

* Bereikbaarheid. Mw. ds. C.A. Terlouw is bereikbaar via telefoonnummer (0411) 67 15 13 of 06-10 69 05 69.


Vastenactie steunt Mbala in Zambia (6)

De werkgroep Missie, Ontwikkeling en Vrede van de Heilig Hartparochie heeft dit jaar als vastenactieproject Mbala, een stad in het uiterste noorden van Zambia, vlakbij het Tanganyikameer.

Om de mensen daar te helpen zijn al veel activiteiten opgezet. Zo zijn er groepen vrijwilligers die lees-, schrijf- en rekenles geven, zijn er lotgenotengroepen waar mensen met hiv/aids samen komen om elkaar te helpen de ziekte te accepteren. Ook zijn er vrijwilligers die een paar keer per week bij zieke mensen langs gaan om hun huisjes schoon te maken, op te ruimen en hen te wassen. Daarnaast zijn er workshops waar mensen een vak leren om in hun onderhoud te voorzien en is er een speciale school voor gehandicapte kinderen.

Senioren

De Katholieke Bond van Ouden (KBO) in Boxtel heeft de volgende activiteiten op het programma staan.

MAANDAG 26 MAART

13.30 contactmiddag KBO Centrum in De Adelaar met muzikaal optreden van Marije Maas en Jan Bekers.

DINSDAG 27 MAART

13.30 biljarten in De Walnoot.

13.30 hobbymiddag Kinderboerderij.

14.00 kienen in Orion.

DONDERDAG 29 MAART

13.30 bridgen in De Walnoot.

13.30 handwerken in Orion.

VRIJDAG 30 MAART

13.30 rikken en jokeren in Orion.