Afbeelding
Foto:

JONGE MOTORCROSSER HAALT UIT IN MARKELO

Dutch masters: dubbelslag voor Kay

Motorcrosser Kay Karssemakers heeft goede resultaten geboekt tijdens de eerste wedstrijd van de KNMV Dutch Masters of Motocross. De Boxtelaar kwam tijdens de training als snelste uit de bus en pakte met twee manche-overwinningen de eindzege. Dit betekent dat de KTM-rijder over drie weken met de 'Redplate' van start gaat tijdens de tweede wedstrijd in Oldebroek.

Als een van de eerste rijders ging Karssemakers op zondag vroeg het circuit op. In de vrije training zocht hij naar de juiste lijn. Dat deed hij met succes. Toen de tijdtraining van start ging, zette de motorcrosser een scherpe tijd op de klok en pakte de 'pole-position' met bijna een seconde voorsprong op de tweede man. Dat gaf vertrouwen voor de twee manches van twintig minuten en een ronde, later die dag.

Nadat het starthek voor de eerste keer viel, dook Karssemakers als tweede de eerste bocht in. Hij sloeg zijn slag en nog voor ze het bos in gingen, nam de crosser uit Boxtel de leiding over. In de eerste helft van de wedstrijd bouwde hij een voorsprong op van zo'n vijftien seconden. Hij reed een ijzersterke race en wist in de slotfase de wedstrijd op een gepast tempo uit te rijden. De eerste overwinning was een feit.

Ook de tweede manche kwam Karssemakers goed over het starthek en begon opnieuw met een tweede plaats. Net als in de eerste wedstrijd liet Karssemakers de concurrentie het tempo in de eerste ronde bepalen. Na het even aangekeken te hebben, zette de Boxtelse crosser de aanval in. Hij nam de leiding over en wist zich vervolgens los te werken van de concurrentie.

Met twee manche-overwinningen, won Karssemakers het dagklassement met het maximaal aantal punten. De zege betekent dat de crosser aan de leiding staat in het Dutch Masters of Motocross kampioenschap 85cc. (Foto: Niek Fotografie).