Afbeelding
Foto:

What's Up, Pascal, Thije & Vera?

Samen met de slagwerkertjes Femm en Beau vormen Pascal, Thije en Vera sinds enkele weken het zogeheten pieporkest van Boxtel's Harmonie. Vorig jaar zomer zijn ze begonnen met muzieklessen en nu is het tijd voor samenspel onder leiding van dirigent Willem. ,,Best moeilijk hoor, om samen tegelijk te beginnen en te eindigen", vindt leerling-klarinettist Thije.

Wat is dat eigenlijk, een pieporkest? ,,Een muziekgroepje met piepjonge kinderen", grinnikt Thije. De zevenjarige leerling van de Sint-Petrusschool is de jongste deelnemer aan het vijfkoppige orkestklasje dat op woensdagmiddag repeteert in Muziekhuis Boxtel. Vera, die drie jaar ouder is en leerling is van De Spelelier, schudt haar hoofd: ,,Nee joh, we piepen wel eens op onze klarinetten. Daarom heet het zo!"

Maar toch piepen jullie helemaal niet op je instrumenten! ,,Nee nu niet, maar soms wel hoor", vertelt Vera. Misschien is het beter om het voortaan kinderorkest te noemen, oppert saxofonist Pascal (8) die op dezelfde school zit als Thije. Die heeft de oplossing: ,,We noemen ons groepje voortaan kinderpieporkest." En dat klinkt dirigent Willem als muziek in de oren.

Hoe heet het liedje waarop jullie nu oefenen? ,,'Overal' is de titel", weet Pascal. ,,We spelen de noten, maar mogen van meneer Willem ook zingen. Wil je de eerste regel horen? Kijk, die gaat zo: 'Overal om me heen is muziek'. Toepasselijk hè?"

Zo te zien hebben jullie veel plezier met elkaar... ,,Ja hoor. Het is ook heel leuk om samen muziek te maken. Klarinet spelen vind ik niet zo heel erg moeilijk. Maar met zijn allen tegelijk de noten spelen, dat wél!", zegt Thije.

Is die saxofoon niet erg zwaar om jouw nek, Pascal? ,,Valt wel mee. Gelukkig mogen we tussendoor ook even zingen, dan kan ik het instrument even op een andere manier vasthouden. Dat scheelt."

FOTO LINKS: Pascal, Thije en Vera (van links naar rechts) vormen sinds kort een klein pieporkest met de slagwerkers Femm en Beau. Elke woensdagmiddag oefenen ze samen in Muziekhuis Boxtel. (Foto: Henk van Weert).