De landelijke campagnebus van D66 bezocht vrijdag ook Boxtel. Onder meer met Tweede Kamerleden Jessica van Eijs (negende van links) en Joost Sneller (tweede van rechts). (Foto: Gerard Schalkx).
De landelijke campagnebus van D66 bezocht vrijdag ook Boxtel. Onder meer met Tweede Kamerleden Jessica van Eijs (negende van links) en Joost Sneller (tweede van rechts). (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

SINTLUCAS OP DE KAART IN DEN HAAG

Spoedcursus Boxtel voor D66-leden

Met zo'n dertig man sterk trok D66 vrijdag een klein uur door de straten van Boxtel. De landelijke campagnebus van de democraten reisde door Brabant en deed ook Boxtel aan. Tweede Kamerleden Jessica van Eijs en Joost Sneller gingen met anderen op verkenning uit.

Bij de gemeentevijver ontvingen onder meer wethouder Marusjka Lestrade en raadslid Fons van Heesch van de Boxtelse D66 hun partijgenoten. De meterslange touringbus rijdt door heel Nederland om kennis te maken met de lokale fracties en de gemeente waarin zij opereren.

Ook Luc Broos van VOC Boxtel, de lokale belangenvereniging voor kleine zelfstandigen, behoorde tot het 'ontvangstcomité'. Hij gaf de leden een rondleiding door het centrum. Door zijn uitleg kregen de wandelaars meer te weten over het monumentale Hofje aan de Markt, de herinrichting van de Markt en het winkelaanbod in Boxtel.

Ook werd YourStory van SintLucas bezocht. In het pand aan de Stationsstraat vertelden studenten de D66-politici meer over hun projecten en ontwerpen die ze tentoonstellen in het gebouw. Tweede Kamerlid Van Eijs reageerde enthousiast: ,,We hebben met een aantal Kamerleden eerder een bezoek gebracht aan SintLucas in mijn vroegere woonplaats Eindhoven. Naar aanleiding daarvan droegen sommigen tijdens Prinsjesdag een hoed ontworpen door SintLucas-studenten. Jullie school is dus zeker bekend in Den Haag."