CONTRAHISTORICA

'Robonaldo' brengt bezoek aan Boeremèrt

Dat de Boeremèrt 'van alle tijden' wordt tijdens Tweede Paasdag, was al bekend. Maar dat ook de nabije toekomst aan bod komt, is iets wat weinigen bedacht hadden. Onder het motto 'Contra Historica' strijden onder anderen de geprogrammeerde voetballers Robonaldo en Robo van Persie met de beste keepers die voetbalclub DVG Liempde voortbracht. De organisatie deed deze week nóg een aankondiging: Liempde krijgt een Bieremèrt.

De bezoekers van de Boeremèrt krijgen niet alleen het boerenleven uit de jaren '20 en '30 en de fifties en seventies voorgeschoteld, zij maken ook een uitstapje naar de toekomst. Tech United komt namelijk naar het evenement, het robotvoetbalteam dat vorig jaar nog tweede werd op het wereldkampioenschap RoboCup in Japan. De robotvoetbalploeg is sinds jaren verbonden aan de Technische Universiteit van Eindhoven (TU/e) en werden al diverse keren Europees en wereldkampioen.

,,Wij zijn trots dat we, naast al het andere nieuws, zelfs een futuristisch onderdeel kunnen toevoegen aan het programma op Tweede Paasdag", aldus de organisatie.

Naast dat spelers van Tech United als Robonaldo en Robo van Persie de beste keepers van Liempde gaat testen, zal speciaal voor de kinderen de knuffelrobot RoboDino aanwezig zijn. De hele dag door vinden demonstraties plaats. Het publiek is daarbij welkom in een de speciaal gebouwde tent die de naam Contra Historica draagt.

BIEREMèrt

Zaterdag maakte de organisatie tevens bekend dat er tijdens de Boeremèrt ook een Bieremèrt wordt opgetuigd. ,,Zeg nou zelf, noem eens één product dat meer van alle tijden is dan bier?", aldus de organisatie.

Langs de terrassen in Liempde staan kramen waar diverse speciaalbieren te koop zijn. Bovendien is er op de dag zelf een speciale kaart te koop. ,,Daarmee proef je nog voordeliger wat er allemaal in het vat van alle tijden zit. Volg de route, maar raak niet van het padje", aldus de organisatie.

BROEKEGANGSKE

Vorige week werd bovendien de 'Omloop van het Broekegangske' aangekondigd. Deelnemers leggen dan een ludieke wielerronde 'anno 1950' af, die loopt van de Keefheuvel via het Broekegangske dwars dóór café De Durpsherberg naar de kiosk in het Concordiapark. In aanloop naar het evenement op 2 april, zal de organisatie meer activiteiten bekendmaken via de Facebookpagina Boeremert Liemt. Kijk ook op de website www.boeremert.nl voor meer informatie.