BOXTELS TEAM VERLIEST VAN US: 2-8.

Degradatie lijkt onafwendbaar voor tafeltennisploeg Taverbo

Taverbo had afgelopen weekend één opdracht tegen US uit Amsterdam: zoveel mogelijk punten vergaren om degradatie in poule B van de tweede divisie te ontlopen. De tegenstander bleek echter een maatje te groot. Hierdoor lijkt Taverbo zich te moeten schikken in haar rol als degradant, tenzij er nog een wonder gebeurt.

Met Scylla 2 en VTV 1 als grote favorieten voor het kampioenschap moest Taverbo van Smash 1 of US 2 winnen om zich te handhaven in de tweede divisie. Vorige week ging het mis tegen Smash dat met 7-3 won, dus moest het tegen US gebeuren. Laatstgenoemde ploeg had ook gerekend en het belang van deze wedstrijd hoog ingeschat en was in de sterkst mogelijke opstelling gekomen met Pieter Danes, Dylan Plett en Arco Visser.

Taverbo speelde in de vaste opstelling met Marlotte Staps, Michel Sperling en Amber van de Velde. In het eerste bedrijf kwam Staps een heel eind tegen Danes, maar zij moest in de vijfde game toch de winst laten aan haar tegenstander. Sperling kwam niet verder dan een game tegen Visser. Het was Van de Velde die het eerste puntje binnenbracht voor Taverbo door in vijf games Plett te verslaan.

MAATJE TE GROOT

Het dubbelspel ging weer vrij overtuigend in vier games naar US. En ook de enkelspelen van Visser tegen Staps, Danes tegen Van de Velde en Plett tegen Sperling werden allemaal in Amsterdams voordeel beslist. Van de Velde kon geen vuist maken tegen Visser. Vervolgens was het Staps die het tweede punt voor Taverbo binnen sloeg tegen Plett. Hier bleef het ook bij, want in een redelijk gelijkopgaande wedstrijd van Danes tegen Sperling was het de speler van US die de overwinning naar zich toetrok. De 8-2 nederlaag kwam hard aan, maar was zeker niet onverdiend. Zowel US als Smash zijn een maatje te groot gebleken.

JEUGD

Het eerste jeugdteam van Taverbo-Sabo was zaterdag te gast in Stiphout. Het eerste gedeelte van de wedstrijd wisten de jongens nog bij te blijven door winst van Lars Strik op Zenne van Rooij. De tegenstander gaf zich echter niet makkelijk gewonnen en Strik pakte de winst dan ook pas diep in de vierde game. Ook de punten van de dubbel werden door Strik samen met Dani de Rooij na een spannende vijfsetter mee naar Boxtel genomen. Daarna wilde het niet meer lukken en wisten alleen Strik en Rick van der Schoot nog twee punten toe te voegen. Hierdoor werd de wedstrijd beslist met 6-4 in het voordeel van Stiphout.

Uitslagen week 10

SENIOREN

US 2 - Taverbo-Sabo 1        8-2

TTCV 2 - Taverbo-Sabo 2        5-5

Belcrum 4 - Taverbo-Sabo 3        2-8

Rotac '82 1 - Taverbo-Sabo 4        8-2

Taverbo-Sabo 5 - NTTV 1        5-5

Taverbo-Sabo 6 - Veldhoven 9        4-6

Taverbo-Sabo 7 - Rotac '82 3        8-2

Taverbo-Sabo 8 - Always Fair 3        5-5

Taverbo-Sabo 9 - Een en twintig 5        5-5

Programma vrijdag 16 maart

Never Despair 5 - Taverbo-Sabo 6        20.00

OTTC 7 - Taverbo-Sabo 9        20.00

Programma zaterdag 17 maart

Taverbo-Sabo 1 - VTV 1        15.00

Taverbo-Sabo 2 - Belcrum 2        15.00

Taverbo-Sabo 3 - JCV 3        15.00

Taverbo-Sabo 4 - Return Oss 3        15.00

Never Despair 4 - Taverbo-Sabo 5        14.30

JEUGD

Uitslagen week 10

Stiphout 2 - Taverbo-Sabo 1        6-4

Budilia 1 - Taverbo-Sabo 2        4-6

Veldhoven 3 - Taverbo-Sabo 3        0-10

Programma zaterdag 17 maart

Taverbo-Sabo 1 - TIOS '51 2        10.30

Taverbo-Sabo 2 - Valkenswaard 2        10.30

Taverbo-Sabo 3 - Flash 3        10.30


Oefenduel honkballers Ducks eindigt in winst

Voor de honkbalploeg van Ducks ging het seizoen zondag van start met een oefenduel tegen Roef! uit Moergestel. De Boxtelse ploeg walste over de tegenstander heen: 21-8.

Startend werper Yannick Brechenmacher leek wat 'roestig' te beginnen aan de wedstrijd en incasseerde in de eerste inning twee punten op een honkslag, twee keer vier wijd en vier fouten. In de tweede inning herpakte hij zich en wist hij Roef! in bedwang te houden.

De Boxtelaren beseften dat zij aan de bak moesten en in de tweede inning sloegen zij dan ook hard toe: er werden vier punten binnen geslagen mede dankzij honkslagen van Bram van der Horst, Niels van der Heijden en Brechenmacher.

Aflossend werper Jeroen van Nes deed zijn werk en zette de slagploeg uit Moergestel moeiteloos opzij, waarna Ducks weer aan het werk kon. Mede dankzij een driehonkslag van Thor van den Dool werd de voorsprong uitgebreid naar 6-2.

Aan de offensieve kant bleef het stil voor de mannen uit Moergestel waar Ducks overtuigend liet zien wat haar bedoeling was. Op honkslagen van Max Denteneer, Remco van Nistelrooij, Jan van der Wielen, Youri van Dulken, Wijnand Schriemer en Van den Dool scoorden de Boxtelaren maar liefst acht punten, wat de tussenstand naar 14-2 bracht.

Roef! kon de stand terugbrengen naar 14-8, maar de formatie uit Boxtel liet van zich horen en breidde de voorsprong uit op honkslagen van Schriemer, Van der Heijden, Denteneer, Van den Dool, Van der Wielen en Van Dulken.

Denteneer gooide de wedstrijd op slot door een 'no-hit inning' te pitchen en de eindstand van 21-8 was een feit.

Uitslagen zaterdag 10 maart

Beeball majors: Roef! - Ducks        8-14

Pup. hb: Gryphons - Ducks        3-7

Jun. sb: Ducks - Tilburg        18-1

Uitslagen zondag 11 maart

Sb: Ducks - Nuenen        13-12

Hb: Ducks 1 - Roef!        21-8

Hb: Ducks 2 - Gryphons        2-11

Programma zaterdag 17 maart

Beeball majors: Ducks - Mulo        11.00

Asp. sb: Ducks - Gryphons        13.30

Jun. sb: Kickers - Ducks        12.00

Programma zondag 18 maart

Sb: Ducks - Starlights        11.00

Hb: Stags - Ducks        14.30

Hb: Nuenen - Ducks 2        11.00


Liempdse biljarters
herstellen zich
na verliespartij

Na de nederlaag van een week eerder heeft het kaderteam van biljartvereniging 't Wapen van Liempde zich donderdag met een 6-2 overwinning knap hersteld op Carambole/BBG uit Rumpt. De ploeg mocht met name tevreden zijn over de manier waarop de partijen werden voltooid: in respectievelijk zes, zeven en negen beurten.

Harm van de Laar beet het spits af, ging van acquit met een serie van 62 en had zijn 120 caramboles bijeen na zes beurten. Tegelijkertijd moest Cees van Eindhoven genoegen nemen met pijnlijk verlies, hij kwam in de gelijkmakende beurt twee caramboles tekort voor remise. De beide laatste partijen waren voor de Liempdenaren. Leo van Hastenberg won met een slotserie van 74 zijn partij in zeven beurten en Martien van den Tillaart completeerde de overwinning met 170 caramboles in negen beurten.

Uitslagen week 10

Wapen van Liempde kader – Car BBG        6-2

Wapen van Liempde 1 – Hazelaar 1        28-23

Wapen van Liempde 2 – Royal        29-24