René Goossens, Paul van der Heijden, Willian Schellekens, Christ Goossens, Ben van der Sangen.
René Goossens, Paul van der Heijden, Willian Schellekens, Christ Goossens, Ben van der Sangen. Foto:

ROMKANKLETSEN IN GEMONDE TREKT WEER VOLLE ZALEN

Willian voelt zich thuis in de 'romkan'

Wendy van Lijssel

Schellekens beschreef in zaal Kloosterzicht, die drie dagen tot de nok toe gevuld, vol vuur de belevenissen op vakantie en besloot zijn optreden met een zelfgeschreven lied, ondersteund door het geluid van zijn luchtgitaar. Hij sleepte bijna alle prijzen in de wacht, op de dagprijs van de zondagavond na.

PRIJS VOOR JUBILARIS

Die ging naar Ben van der Sangen. Deze deelnemer stond voor de 33e keer in de romkan en werd samen met zijn trouwe hulpje Drika apart gehuldigd. Van der Sangen kroop in de rol van opa Bram, een gezellige verteller die constateerde dat het economisch in Nederland dan wel goed gaat, maar dat dit niet het geval is in Gemonde. Het gemiddeld vermogen van Gemondenaren is dramatisch gedaald, na het vertrek van Michael van Gerwen...

Christ Goossens (De Muzikant) kwam als Bosschenaar in Gemonde terecht bij de fanfare. Vanaf zijn geboorte tot en met het heden, beschreef hij zijn lotgevallen. Het publiek was onder de indruk van zijn gesproken tekst, met het achtergrondkoortje van Elvis Presley's 'Are you lonesome tonight'.

RENÉ VAN DE ANWB

René Goossens (René van de ANWB) haalde al als kind alles uit elkaar. In zijn schooltijd was hij voor de helft van de tijd bezig met het opvoeren van brommers, de andere helft keek hij uit het raam. Zijn sollicitatie bij het Formule 1-team van Niki Lauda liep op het laatste moment

Gemonde

Kaartavond Irene

De laatste kaartavond die voetbalvereniging Irene dit seizoen organiseert, vindt morgen, vrijdag 16 maart plaats. De voorbije maanden konden deelnemers tweewekelijks op vrijdag rikken en jokeren in de kantine van sportpark De Laat aan de Kaal Hoefsteeg in Gemonde. De laatste avond start om 20.00 uur, de kantine is open vanaf 19.15 uur. Deelname kost 2,50 en omstreeks 23.00 uur worden de prijzen verdeeld.

Emoties van kinderen

Dorpstafel Gemonde houdt maandag 19 maart een informatieavond voor ouders van basisschoolleerlingen. Kindercoach Lieke van Esch, die haar praktijk Bij Lieke in het dorp heeft, gaat daar in op het omgaan met de emoties van kinderen. De gratis informatieavond in 't Schufke (Dorpstraat) begint om 19.30 uur.

fout af, omdat hij het niet kon weerstaan om iets van Niki's oren te zeggen: 'Ik hoop dat u goede ogen hebt, want een bril zult u nooit kunnen dragen...

'Paul van der Heijden (Pil-Ootje) met compagnon Mari, mede-oprichter van Skai Travel, was duidelijk voorbestemd

om iets in de luchtvaart te gaan doen. Een aangeboden gratis vlucht leverde volop inschrijvingen op van voltallige Gemondse families. En uit dit aanbod, werden verschillende bekenden uit het dorp fijntjes onder de loep genomen.

Hans Verbaarschot uit Deurne (buiten mededinging) sloot de avonden op een geweldige wijze af. Hij zag zelfs kans om alle bezoekers te laten staan en met de hand op het hart en uit volle borst het Wilhelmus mee te laten zingen.

ZONNETJE

De technische groep onder leiding van Bert van Houten had alle zaken op orde. Hans Geerts presenteerde het geheel en reikte op zondagavond voor de elfde keer de Christ Cup uit. Geert van der Aalst nam na 24 jaar afscheid als organisator en hij werd hiervoor in het zonnetje gezet.

De 36ste editie van het Romkankletsen vindt plaats in het weekend van 29, 30 en 31 maart. De kaartverkoop start traditioneel op de vrijdag na carnaval.

FOTO BOVEN: René Goossens, Paul van der Heijden, Willian Schellekens, Christ Goossens en Ben van der Sangen namen deel aan de 35e editie van het Romkankletsen in Gemonde. (Foto: organisatie Romkankletsen).