Afbeelding
Foto: Peter de Koning

ROND KERK EN ORION ROEPT POLITIEK OP BESLUIT TE NEMEN

Schop in de grond bij rotonde Boseind...

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

Het verkiezingsbord nabij de entree van Lennisheuvel heeft er sinds afgelopen weekend een poster bij. Niet van een partij, maar van stichting Rond Kerk en Orion. Zij pleit voor een fietstunnel. Niet op de plek van de dubbele overweg, maar nabij rotonde Boseind om fietsers een veilige oversteek te geven. En dat kan voor het stichtingsbestuur niet snel genoeg gaan...

Als het aan de bestuursleden van Rond Kerk en Orion liggen, graven ze de tunnel eigenhandig uit. ,,Al jaren pleiten we


Theo van Hamond
krijgt koninklijke
onderscheiding

Tijdens een optreden van blaaskapel Brabant voor leden van Katholieke Bond van Ouderen (KBO) is klarinettist Theo van Hamond (71) donderdag 8 maart benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. De koninklijke onderscheiding werd in gemeenschapshuis De Walnoot opgespeld door burgemeester Mark Buijs.

Sinds tien jaar woont Van Hamond, die oorspronkelijk afkomstig is uit Den Dungen, in Boxtel en in deze gemeente zet hij zich in voor de ouderenbond, zowel in het bestuur (als voorzitter en secretaris) maar ook hielp hij senioren persoonlijk: als ouderenadviseur en belastinghulp. Ook in provinciaal verband zette hij zich in voor senioren. Daarnaast is Van Hamond coördinator van wijkorgaan Platform Selissen.

De decorandus heeft zijn hart verpand aan de Tsjechische volksmuziek. In zijn geboorteplaats was hij mede-oprichter van de Drie Donken Blaaskapel en was er - naast muzikant - actief in alle functies van het dagelijks bestuur. Later speelde hij bij blaaskapel Amatinka (Hedel) en sinds tien jaar bij blaaskapel Brabant. Voor de blaasmuziek maakte Van Hamond zich ook in breder verband verdienstelijk, onder meer met de organisatie van landskampioenschappen en in onderhandelingen met muziekrechtenorganisatie Buma/Stemra.


Dansmiddag in De Rots

In gemeenschapshuis De Rots in Boxtel wordt zondag 18 maart een dansmiddag gehouden. De muzikale ondersteuning komt van de formatie New Harvest en van John en Marjolein van Stardust Live. Tijdens deze middag is er een cateringstand aanwezig met Indische hapjes. Tijdens deze activiteit wordt er geld ingezameld voor de Stichting Hulphond Nederland. De middag duurt van 14.00 tot 18.00 uur. De entree bedraagt in de voorverkoop 6 euro en aan de zaal 8 euro. Aanmelden voor de dansmiddag is mogelijk via telefoonnummer (073) 54 30 934 of 06-44 18 10 34.

voor een veilige oversteek bij rotonde Boseind. Het gaat er echt al veel te lang over", aldus Twan Tiebosch van de stichting. ,,Als je als politieke partij predikt dat je luistert naar kleine kernen, dan moet je dat ook waarmaken. De verkiezingstijd leek ons een geschikt moment er nog eens aandacht voor te vragen. We hopen dat er snel spijkers met koppen worden geslagen. In enkele verkiezingsprogramma's is er al iets te lezen over rotonde Boseind, maar we hopen vooral dat de veilige oversteek wordt opgenomen in het aanstaande coalitieakkoord."

De stichting stuurde onlangs als een brief naar de gemeenteraad over het verkeerspunt. Het leidde tot enkele moties van politieke partijen en het uiteindelijke besluit om meerdere alternatieven te onderzoeken. ,,Daarover praten we graag mee", aldus Tiebosch. ,,Een veilige oversteek is niet alleen bedoeld voor de inwoners van Lennisheuvel. Over niet al te lange tijd komen leerlingen van De Maremak naar de Sint-Theresiaschool. En wat te denken van de wandelaars die vanaf NS-station Boxtel over bedrijventerrein Ladonk naar Lennisheuvel komen?" Voor het overige verkeer zou een ongelijkvloerse fiets-

Examens

Sjarai Lestrade, oud-leerling van het Jacob-Roelandslyceum, is op donderdag 8 maart gepromoveerd op een onderzoek naar de strafbaarstelling van arbeidsuitbuiting in Nederland. Lestrade studeerde rechten en bedrijfseconomie aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Zij was daarna als juniordocent bij de vakgroep Strafrecht & Criminologie verbonden aan dezelfde universiteit. Per november 2017 is zij universitair docent strafrecht aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en rechter-plaatsvervanger bij de rechtbank Gelderland.

oversteek ook voordelen met zich meebrengen, stelt Tiebosch. ,,Zij hoeven niet meer te wachten op fietsers en dat komt de doorstroom alleen maar ten goede."

FOTO BOVEN: Stefan van den Nieuwenhof, Jarko van Nunen, Jan van Kemenade en Twan Tiebosch staken de schop deze week al in de grond voor een tunnel nabij rotonde Boseind. Als het aan het bestuursleden van Rond Kerk en Orion ligt, komt er zo snel mogelijk een onderdoorgang. (Foto: Peter de Koning).


Volop activiteiten bij Hobbycentrum

Zelf ouderwets houten speelgoed leren maken, akkefietjes met elektriciteit voorkomen of meezingen met hits uit de jaren vijftig, zestig en zeventig. Dit palet aan activiteiten wordt de komende weken in Hobbycentrum Boxtel gehouden.

Maandag 19 maart begint de cursus 'omgaan met elektriciteit' vanaf 13.30 uur in het Hobbycentrum aan de Baroniestraat 105. Klusser Jo van Weert leert deelnemers alle trucs.

Mensen die liever hun stem gebruiken in plaats van hun handen, kunnen vrijdag 23 maart meedoen met 'Zing je mee?'. Onder de leiding van twee zanginstructeurs worden songs uit de jaren vijftig, zestig en zeventig gezongen.

Het speelgoed uit die tijd krijgt ook aandacht van het Hobbycentrum. Want voor iedereen met (klein)kinderen of een kinderhart kan donderdag 29 maart vanaf 09.30 uur zijn eigen houten speelgoed maken in de houtwerkplaats; van poppenbedjes tot rammelaars. Aanmelden voor deze activiteiten kan via www.hobbycentrumboxtel.nl of telefoonnummer (0411) 21 03 55.