Afbeelding
Foto:

LUDIEK INITIATIEF VOOR VRIJWILLIGERS

Groene tuinkabouters blijken actie van CDA

Bij de voordeur van Brabants Centrum werd vorige week een mysterieuze gifgroene tuinkabouter aangetroffen. Bij diverse sportclubs, zorginstellingen en (muziek)verenigingen in Boxtel en Liempde werden 54 van zijn 'broertjes' gesignaleerd. Politieke partij CDA bleek uiteindelijk de genius achter de ludieke actie.

Met het kabouterinitiatief wil de lokale partij richting de gemeenteraadsverkiezingen haar waardering uitspreken voor de mantelzorgers en vrijwilligers in de gemeente Boxtel. ,,Zij doen hun werk vaak onzichtbaar: de kaboutertjes zullen het wel gedaan hebben", laat een woordvoerder van CDA weten.

Lijsttrekker Hélène van As vult aan: ,,Wij geloven niet in kabouters maar in de grote betrokkenheid van mensen die zich belangeloos inzetten. Het geeft de kracht van de gemeenschap weer die we in de afgelopen raadsperiode heel duidelijk hebben ervaren. Met deze positieve campagne vragen wij aandacht voor alle vrijwilligers en mantelzorgers die veel doen voor ons allemaal."

Tegelijkertijd vragen de christendemocraten aandacht voor de maatschappelijke problemen waar deze mensen tegenaan lopen: ,,In de praktijk lopen zij vaak een aantal blokkades tegen. Ook door de toenemende vergrijzing en andere invulling van tijd wordt het bovendien steeds moeilijker om voldoende vrijwilligers te vinden." (Foto: Brabants Centrum).


ING sluit bankkantoor Boxtel

Het bericht had niet op een ongunstiger moment getimed kunnen worden. Klanten van ING Bank in Boxtel vonden donderdag een brief op hun deurmat dat het kantoor op de hoek van de Molenstraat en Rechterstraat per 3 april sluit. Diezelfde dag werd bekend dat het jaarsalaris van bestuursvoorzitter Ralph Hamers met 50 procent zou worden verhoogd naar 3 miljoen euro. Onder druk van de publieke opinie werd dat voorstel deze week ingetrokken.

In de brief aan de Boxtelse rekeninghouders schrijft ING dat de huidige marktomstandigheden vragen om kritisch naar de kosten te kijken. Dat leidde met name op sociale media tot schampere opmerkingen in relatie tot de salarisverhoging van Hamers.

'Wij realiseren ons dat we de publieke reactie in Nederland op deze duidelijk gevoelige kwestie hebben onderschat', liet ING dinsdagochtend in een verklaring weten. De bank kreeg talloze boze reacties van klanten, werknemers en andere belanghebbenden. En dus werd de loonsverhoging teruggedraaid.

Samen met de toename van online en mobiel bankieren, is de bank tot het besluit gekomen om het plaatselijke kantoor te sluiten. Klanten worden doorverwezen naar de ING-vestiging in Vught en naar boekhandel Bruna aan de Rechterstraat waar een ING-servicepunt is ingericht.

Afbeelding