Tweede lustrum voor komisch ensemble

Jarig Cabaretpoel treedt op in Podium Boxtel

Het komisch ensemble De Cabaretpoel viert dit jaar zijn tweede lustrum. Met de voorstelling 'Vier keer leuk!' staat morgen, vrijdag 16 maart een avondvullend programma in Podium Boxtel op de agenda. In totaal staan er vier optredens op de planning met verschillende talentvolle cabaretiers.

De Cabaretpoel wordt geleid door oud-cabaretier Tim van der Sluijs: ,,Nederland barst uit zijn voegen van het cabarettalent. Mede daardoor is het druk op de podia en is het lastig voor nieuwe talenten om aan bod te komen", licht hij toe.

Van der Sluijs stond tot en met 2005 zelf op de planken, maar verdween achter de schermen om te regisseren en coachen. Komieken die hij begeleidde bij De Cabaretpoel wonnen al diverse prijzen bij prestigieuze festivals als Camaretten en het Leids Cabaret Festival. Een bijzondere nominatie was er recent nog voor Patrick Nederkoorn (Het komt nu wel heel dichtbij), die samen met de Rotterdammer Patrick Laureij (Dekking Hoog) en Jan Beuving (Raaklijn) geselecteerd was voor de prijs Neerlands Hoop. Van der Sluijs: ,,De Cabaretpoel is bedoeld om het publiek nieuwe talenten te laten ontdekken. Dus geen Jochem Meijer of Theo Maassen, maar misschien wel die van de toekomst."

'Vier keer leuk!' begint om 20.15 uur. Kaarten kosten 17.50 euro en zijn te koop via www.podiumboxtel.nl en de vaste verkooppunten in Boxtel: cadeauwinkel Hebbes, Jumbo Oosterhof, Bloemsierkunst Marimba of drogisterij Bewust Beter in Liempde.

DRUK PROGRAMMA

De komende week heeft Podium Boxtel naast De Cabaretpoel nog veel meer op de planning staan. Zo vindt morgen, vrijdag 16 maart Boek & Bal plaats, wordt maandag 19 maart de romantische film In the mood for love vertoond in Muziekhuis Boxtel en vindt donderdag Toppers uit de Ton plaats. Tijdens deze tonpraatavond zullen deelnemers Andy Marcelissen, oud-Boxtelaar Frans Bevers en de vaste toppers Boy Jansen en Hans Keeris niet in een ton, maar op het theaterpodium staan. Kaarten zijn te koop voor 17,50 euro bij de eerder aangehaalde verkooppunten.