EMK VERRAST DOOR STERK SPELENDE MUNSELPLOEG

Boxtel wint verdiend van koploper

De koploper in de vierde klasse, EMK uit Nuenen, bezocht zondag sportpark Munsel. De voetballers van RKSV Boxtel haalden het beste in zichzelf naar boven en trakteerden de tegenstander op een verdiende 2-0 nederlaag.

EMK startte voortvarend. Al in de 2e minuut kopte een aanvaller net voorlangs. Boxtel zette daarna echter vol druk op de EMK-spelers en dit betaalde zich uit in een goede kans. Na tien minuten belandde een verre uittrap van keeper Tommy Verhagen net voor het 16-metergebied van de tegenstander. De doelman van EMK was te laat waardoor aanvaller Ramon de Laat zijn voet tegen de bal kon zetten. De inzet ging rakelings langs het doel.

ONBERISPELIJK

Weer tien minuten later kopte Mitchell Vogels de bal vanuit een corner over het doel. Vanaf dat moment trokken de Boxtelaren de wedstrijd naar zich toe. Rond de 30e minuut kreeg Robin van de Laak een behoorlijke kans nadat hij door De Laat naar het doel van de uitploeg werd gestuurd. Zijn schot werd echter tot corner verwerkt.

De openingstreffer diende zich dus al enige tijd aan en volgde in de 38e minuut: De Laat werd in het strafschopgebied onderuit gehaald en Mike van de Biggelaar schoot de toegekende penalty onberispelijk binnen.

SOLO

Na rust bleef RKSV Boxtel de bovenliggende partij omdat iedere speler volop druk zette op zijn directe tegenstander. De tweede treffer liet echter nog even op zich wachten. Tot de 72e minuut: na slordig balverlies van de verdediging van EMK pikte Robin Groenendaal de bal op. Hij soleerde knap door de verdediging en schoot droog de 2-0 in de rechterbovenhoek binnen.

De wedstrijd was gespeeld, hoewel EMK nog een dot van een kans kreeg. Sluitpost Verhagen bracht echter tot tweemaal toe knap redding. Daniel Mensah kreeg vrijwel meteen hierna, vanuit buitenspelpositie, nog een grote mogelijkheid. Hij schoot echter langs het vijandige doel.

FORCEREN

EMK liet de verdediging in het laatste kwartier even voor wat het was in de hoop een aansluitingstreffer te forceren. Dat de Munselploeg hierdoor nog één, misschien wel twee keer had moeten scoren, was slechts een detail.

Al met al legde RKSV Boxtel een puike wedstrijd op de mat. Als het elftal dit iedere wedstrijd op kan brengen, hoeft er deze competitie geen enkel duel meer verloren te gaan. Zondag 18 maart reist de ploeg af naar Boskant, waar de aftrap om 14.30 uur plaatsvindt.

FOTO BOVEN: Robin Groenendaal van RKSV Boxtel maakte zondag aan alle spanning een einde door op puike wijze de 2-0 binnen te knallen. (Foto: Gerard Schalkx).

Fors verlies voor Irene

In een wedstrijd met twee gezichten verloor Irene uit Gemonde thuis met flinke cijfers van Berkdijk: 6-0.

In de eerste helft echter leken de teams goed tegen elkaar opgewassen en was het niet te zien dat Berkdijk zes plaatsen hoger op de ranglijst staat. Wel moest de thuisploeg al vlug een tegenslag verwerken: Bart Bressers verliet in de beginfase geblesseerd het veld. Hij werd vervangen door Kay van de Sande.

Irene was een aantal keren via de snelle Rob Groenendaal dicht bij een doelpunt. Ook ploeggenoot Stijn Memelink kwam na goed doorzetten oog in oog met de keeper te staan, maar die wist zijn inzet goed te keren. Berkdijk zette daar niet veel tegenover, behalve stevig en fysiek voetbal waarbij de spelers met lange ballen de snelle nummer zeven in stelling probeerden te brengen. Het bleef echter bij 0-0.

KOPJES HANGEN

De tweede helft verliep totaal anders. Na tien minuten verwerkte Irene een hoekschop van Berkdijk maar half weg waardoor een tegenspeler aan kon leggen. Zijn afstandsschot werd van richting veranderd waardoor Patrick van Osch kansloos was: 0-1. Vanaf dat moment gingen bij Irene de kopjes hangen: er werd niet meer vanuit de organisatie gevoetbald Berkdijk kreeg alle tijd en ruimte om aan te vallen en de score liep op naar 0-3. Naar aanleiding van kritiek op diens optreden, liep Paolo Barbosa daarna tot overmaat van ramp boos van het veld. Omdat Irene al drie keer had gewisseld, moest de ploeg met tien man verder. Berkdijk scoorde er vrolijk op los waardoor de wedstrijd eindigde in 0-6. Een wedstrijd om snel te vergeten. Volgende week kunnen de Gemondenaren deze kater wegspoelen, uit bij SVG. De aftrap is om 14.30 uur in Tilburg.

FOTO LINKS: Rob Groenendaal kon Irene in de beginfase net niet op voorsprong zetten. (Foto: Hans Verberk).

Irene 1 - Berkdijk 1        0-6

Irene 2 - WEC 5        0-3

DVG 9 - Irene 3        2-3

35+: Ollandia 1 - Irene 1        3-3