BRONS TIJDENS TOERNOOI IN BEUNINGEN

Podiumplaats voor Liempdse judoka Keira

De Liempdse judoka Keira Kreijveld veroverde zondag een podiumplek tijdens het Groot Beuningen judotoernooi in de gelijknamige plaats. Zij vertegenwoordigde als enige afgevaardigde Judo Club Liempde en keerde uiteindelijk huiswaarts met een trofee voor haar derde plek.

De jonge judoka (12 jaar) kwam uit in de klasse onder 48 kilogram voor meiden jonger dan 15 jaar. Zij verloor haar eerste partij, want Keira wist haar handen niet goed te plaatsen. Bovendien had ze te maken met een geduchte tegenstander die haar aanvallen goed blokkeerde en uiteindelijk met een wazari won.

Daarna revancheerde de Liempdse zich uitstekend. De volgende tegenstander moest uiteindelijk na een spannende tweestrijd de zege aan Keira laten: ze won aan het einde van de wedstrijd door in houdgreep een ippon te maken.

Ook de derde partij trok de judoka naar zich toe. Na een wazari te scoren via een uchi-mata (een binnenwaartse beenworp) besloot ze het duel door haar tegenstander vervolgens in houdgreep te nemen.

In de strijd om de derde plek kwam Keira uiteindelijk weer dezelfde judoka tegen van wie ze eerder verloor: een mooi moment om haar enige misstap recht te zetten. Na het kiezen van een andere tactiek verraste de Liempdse haar tegenstander met een uchi-mata en wist op het nippertje de daaropvolgende houdgreep vol te houden.

Jonkergouw wint wekelijkse regiomix

Van de 46 deelnemers bleek Els Jonkergouw uiteindelijk de sterkste jeu-de-boules-speler tijdens het wekelijkse regiomix-toernooi van vereniging De Walnoot. Zij scoorde 25 punten op de verwarmde binnenbanen van de club aan de Selissenwal 25.

Op de tweede plek kwam Wim van Alphen met 22 punten en het podium werd gecomplementeerd met Nanda van Weert met 21 punten. De regiomix van JBV De Walnoot vindt iedere maandagmiddag vanaf 13.00 uur plaats. Iedereen is welkom om deel te nemen. Kijk voor meer informatie op: www.jbvdewalnoot.nl.

DVG SLEEPT OVERWINNING UIT HET VUUR

Liempdenaren zetten de ploeg uit Dommelen aan de kant

Dankzij inzet en beleving kon DVG zondag na de thuiswedstrijd tegen Dommelen drie punten bijschrijven. Voetballend was het niet altijd even goed, maar de Liempdenaren sleepten alsnog een 2-1 uit het vuur.

Na elf minuten kwam de ploeg uit Liempde op voorsprong. Een diepe bal stuiterde over de laatste verdediger van Dommelen en Bas van Houtum nam de bal meteen op zijn wreef. De keeper had hier niet op gerekend en de bal verdween met een mooie lobje over hem heen: 1-0.

Lang kon DVG hier niet van genieten. Door een van richting veranderd schot glipte de bal onder de handen van Sten Traa door in de korte hoek: 1-1.

STRUIKELEN

Dommelen had voor rust nog een paar fraaie kansen om op voorsprong te komen. Zo belandde de bal bij een volledig vrijstaande aanvaller, maar de voorwaartse hielp zijn kans zelf om zeep: hij struikelde over zijn eigen benen.

Niet veel later werd het Liempdse doel drie keer achter elkaar onder vuur genomen: de schoten belandde op de keeper, de paal en uiteindelijk net over het doel. DVG kreeg daarna zelf nog een kans, maar de vrije trap werd door de kopsterke Van Houtum over het doel gewerkt.

In de tweede helft ging Dommelen op dezelfde voet verder en DVG moest meer kansen incasseren dan het zelf creƫerde. Het bleef echter 1-1. Tot in de 63e minuut: Peter Versantvoort krulde een vrije trap op zo'n 25 meter van het Dommelse doel vakkundig om de muur: 2-1.

Direct na de aftrap werd de spits van de uitploeg de diepte ingestuurd. De Liempdse verdediging beoordeelde deze niet goed waardoor de aanvaller de bal over keeper Traa richting doel kon koppen. Maar deze belandde wonderwel midden op de paal.

Ondanks weinig grote kansen, bleef het spannend tot het eindsignaal. Wilco Voets kreeg als enige nog een enorme mogelijkheid om aan alle twijfels een einde te maken, maar schoot gehaast over. Uiteindelijk konden de gasten ook het doel niet meer vinden waardoor DVG de zege naar zich toe trok.

Zondag 18 maart speelt DVG uit tegen het laag geklasseerde Nieuw-Woensel. Het duel begint om 14.30 uur. (Foto onder: Toon van Ruremonde).