Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

BOEKEN, MUZIEK, THEATER EN BEELDENDE KUNST OP 17 MAART

'Dieren' alvast klaar voor Boek & Bal

Tussen al het verkiezingsgeweld door was er dit weekeinde ook even aandacht voor Boek & Bal, dat zaterdag 17 maart vanaf 20.15 uur plaatsvindt in het kader van de nationale Boekenweek. Bij de Bruna aan de Rechterstraat werden kinderen zaterdag geschminkt tot dieren.

De nationale Boekenweek begon zaterdag. Dat de gezichtjes van jeugdige bezoekers van de Boxtelse boekenzaak beschilderd werden met lieveheersbeestjes of als hond, had alles te maken met het thema van dit jaar: natuur. Boek & Bal staat komende zaterdag dan ook in het teken hiervan. Met bijzondere aandacht voor de natuur in de regio. Zo worden onder meer boeken over Het Groene Woud centraal gezet.

BATTLE

Daarnaast wordt Boek & Bal omlijst met muziek, theater en beeldende kunst. Zo treden de Podium Toppers Charpentier en Sara & Floyd op, gaan DichtSlamrappers Coen Cornelis en Tom Driessen een 'battle' aan en draagt poëet Andrea Kriegl een gedicht voor. Ook dragen diverse kunstenaars een steentje bij. Nantsje Vonk exposeert met werk gebaseerd op de natuur en Jan de Hoogh maakt een beeldende installatie. Bovendien verzorgen studenten van de Theateropleiding van het Koning Willem I College interactieve optredens.

Bijzondere aandacht is er voor de talentvolle Bossche schrijver Lucas de Waard. Hij wordt live geïnterviewd tijdens Boek & Bal, dat feestelijk afgesloten wordt door de Boxtelse Stripe Big Band.

Kaarten à 10 euro zij verkrijgbaar via www.podiumboxtel.nl of de vaste verkooppunten in Boxtel: cadeauwinkel Hebbes, Jumbo Boxtel, Bloemsierkunst Marimba of drogisterij Bewust Beter in Liempde.

FOTO ONDER: Kinderen werden zaterdag bij boekenzaak Bruna geschminkt tot dieren om de opening van de nationale Boekenweek te vieren én alvast aandacht te vragen voor Boek & Bal op zaterdag 17 maart in Boxtel. (Foto: Gerard Schalkx).