Erik Verzijden in actie. (Foto: Hans Verberk).
Erik Verzijden in actie. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

ERIK VERZIJDEN STOPT NA DIT SEIZOEN BIJ HOCKEYCLUB MEP

'Na zeven jaar is het mooi geweest'

COEN VERBEEK

Erik Verzijden stopt na dit seizoen als trainer van het eerste mannenteam van MEP. Na zeven jaar in dienst te zijn geweest van de Boxtelse hockeyclub is het mooi geweest, zo schetst de coach. Hij gaf vier jaar leiding bij de hoofdmacht van de heren en deed dat drie jaar bij het eerste vrouwenelftal van de plaatselijke vereniging.

,,Alles ligt nog open voor de nabije toekomst. Ook een andere functie binnen MEP is denkbaar", geeft de 50-jarige oefenmeester aan. Hij blijft in ieder geval verbonden aan het jaarlijkse Toptoernooi, een evenement dat medio augustus steeds onderdeel is van de oefencampagne van de Boxtelse vaandeldragers. ,,Dat doe ik al jaren en dat blijft zo." De club en de trainer gaan in prima verstandhouding uiteen.

IN GESPREK

Verzijden is een MEP-icoon. De Boxtelaar, werkzaam in de kinderopvang in Oisterwijk, is opgegroeid bij de club. ,,Ik heb alle tijd en ga geen overhaaste beslissingen nemen. Ik ben in gesprek met meerdere clubs op allerlei niveaus. Plezier en ambitie staan voorop en ook doorstroming van kwalitatieve jeugdspelers, moet voor mij onderdeel zijn van beleid bij een club. De nieuwe vereniging moet als gegoten bij je passen", aldus de ervaren trainer.
Met de mannen van MEP werd hij in het seizoen 2016-2017 tweede in de strijd om de Silver Cup, een nationale bekercompetitie.

TEVREDEN

Dit seizoen begon hij met een sterk verjongd team. ,,Wellicht zijn de play-offs nog haalbaar. Daar gaan we nu voor. Ik ben zeer tevreden over de manier waarop we dit seizoen bezig zijn. Jeugd stroomt succesvol door. Ik ben trots op het niveau waarop we nu acteren", stelt hij. ,,De overgangsklasse moet ook met de jeugd die er nog aankomt op termijn mogelijk zijn." Daarmee geeft Verzijden een gezond toekomstperspectief voor MEP aan.

Over zijn opvolging kan MEP nog niet veel zeggen. ,,Degenen die ermee bezig moeten zijn, zijn ermee bezig. We maken gebruik van ons uitgebreide netwerk en ik heb zelf ook suggesties neergelegd. MEP werkt in een prima klimaat aan de toekomst. Ik ben blij dat ik hier lange tijd mijn bijdrage aan heb mogen leveren", zegt hij.

Verzijden zal zeker een passende club vinden. ,,Ik wil tenminste nog enkele jaren op hoog niveau coachen". Belangstelling is er te over voor de gedreven Boxtelaar.

FOTO BOVEN: Trainer Erik Verzijden in actie tijdens het duel dat MEP zondag speelde. De bevlogen clubman stopt als hoofdcoach. (Foto: Hans Verberk).


BBO-volley

Uitslagen dinsdag 20 maart

EERSTE KLASSE

Erfgoed Brabant - Veldsink De Lind        0-3

Discovloer/'t Fustje - Elicit/Jonkerg.        0-3

Oude Ballen - Vanderlande        0-3

2e Glas: DaNie-Tojato Industries        3-0

TWEEDE KLASSE

Hoppenbrouwers - Fireballs        2-1

VOF c.s. - La Machine        0-3

Fassbender - Jesse v.d. Sande        1-2

Unlimited - The Brain Quizzen        2-1

DERDE KLASSE

Van Olphen Tuin - Arie's        3-0

Smit & Dorlas - Burned Volleybal        0-3

Van Oirschot - Clic Visuals        3-0

Zonder Naam - Brabant Sports        2-1

VIERDE KLASSE

VCH Schijndel - Baldadig        1-2

Magic X - Le Temps Perdu        0-3

De Braken - Jan van Erp        1-2

DSV De Dommel - Bonyxblok        0-3

Programma dinsdag 20 maart

EERSTE KLASSE

Oude Ballen - Elicit/Jonkergouw        19.30

Tojato Industries - Xieoe Meubel        20.30

Discovloer/'t Fustje-Vanderlande        21.30

2e Glas: DaNie - Veldsink De Lind        22.30

TWEEDE KLASSE

Fassbender - La Machine        19.30

The Brain Quizzen - Effe Tikke        20.30

VOF c.s. - Jesse v.d. Sande        21.30

Unlimited - Fireballs        22.30

DERDE KLASSE

Van Oirschot - Burned Volleybal        19.30

Brabant Sports - Als voorheen 2a        20.30

Smit & Dorlas - Clic Visuals        21.30

Zonder Naam - Arie's        22.30

VIERDE KLASSE

De Braken - Le Temps Perdu        19.30

Bonyxblok - Arteway        20.30

Magic X - Jan van Erp        21.30

DSV De Dommel - Baldadig        22.30

Zaalwachtassistentie

Opbouwen: La Machine        19.25

Afbreken: Baldadig        23.25

Horntreffers
stap dichter
bij titel BRTC

In de Boxtelse Recreatieve Tafeltennis Competitie (BRTC) werd maandag één wedstrijd gespeeld. De Horntreffers trad aan tegen De Dommel en het was van begin af aan duidelijk dat de eerste ploeg zijn kampioensaspiraties eer aan wilden doen. Het duel eindigde in een ruime overwinning: 9-1.

Ad van Weert, Wim van Aarle en Hans van Weert wonnen hun partijen. Omdat ook het dubbelspel in het voordeel van De Horntreffers uitviel, stond er al snel een 4-0 tussenstand op het scorebord. Ad de Man boekte na een spannende partij in vijf games de enige winst tegen Wim van Aarle voor De Dommel. Verder liet De Horntreffers het echter niet komen. Piet Wouters was tegen Van Aarle nog het dichtst bij winst, maar moest in de laatste beslissende vijfde game met 16-14 toch het hoofd buigen.

MEERKAMPEN

Joop van Eijk moest vorige week in de derde poule van de individuele meerkampen door omstandigheden vroegtijdig de speelzaal verlaten. Hij kon maandag toch nog zijn duels uit de eerste speelronde afwerken. In zijn eerste partij begon Van Eijk sterk tegen Stef Schellekens, maar moest hij toch de punten bij zijn tegenstander laten. In de tweede partij speelde Van Eijk tegen Arnold van der Heijde en ook deze wedstrijd ging verloren. In de laatste partij scoorde Van Eijk nog een punt tegen Dinie van den Nieuwenhuizen. Volgende week wordt de tweede en tevens laatste ronde van de individuele meerkampen in de drie poules gespeeld.