MHC MEP speler Pieter Langenhuijsen scoort hier de 2-3. (Foto: Hans Verberk)
MHC MEP speler Pieter Langenhuijsen scoort hier de 2-3. (Foto: Hans Verberk) Foto: Hans Verberk

VROUWEN KOMEN GOED UIT WINTERSTOP

Deceptie voor hockeyers MEP: promotie ver weg

De mannenploeg van MEP stelde zondag teleur en verloor de thuiswedstrijd van Oss (2-4). Een directe promotieplaats is daardoor heel erg ver weg komen te liggen. Voor het team rest nu nog de zware strijd om plaats vier die recht geeft op play-offs. De hockeysters van MEP wonnen overtuigend met 6-2 van Civicum uit Cuijk. Daardoor liggen de Boxtelse vrouwen keurig op schema voor een promotieplaats naar de overgangsklasse.

De mannenploeg van MEP had het betere van het spel tegen Oss, maar kon dat niet uitdrukken in voldoende doelpunten. Na de 1-0 van Juul Baken uit een strafcorner begon het foutenfestival bij de Boxtelaren. Het wegslaan van de bal leverde een strafcorner tegen op die werd verzilverd.

MEP voerde de druk op, maar Oss counterde slim: 1-2. De strafcorner op slag van rust, met een man minder in de uitloop, werd de gastheren fataal: 1-3. Toen Pieter Langenhuijsen vlak na rust de 2-3 aantekende, kwam er weer hoop in de Boxtelse harten. MEP stormde en drukte, maar het was krachteloos en vooral zonder overtuiging. Het was wachten op de counter van Oss, met de wetenschap dat het bij MEP defensief zondag niet goed zat. De counter kwam en de beslissende goal viel: 2-4.

Zwaar teleurgesteld na het zoveelste falen verliet MEP aangeslagen het veld. We hebben van onszelf verloren, was de eerste reactie van coach Erik Verzijden. Na de onnodige thuisnederlaag tegen Weert, was dit de tweede verliespartij tegen een directe concurrent. MEP is met nog acht speelrondes voor de boeg en een achterstand van elf punten op nummer drie zo goed als kansloos voor directe promotie. Coach Verzijden is het type niet om de handdoek in de ring te werpen en zal desnoods via play-offs proberen zijn doel te bereiken. Dan zal om te beginnen zondag 18 maart gewonnen moeten worden van HOD. Een cruciaal duel, aldus Verzijden. Afslag in Valkenswaard zondag om 14.45 uur.

TANDEM

De hockeysters startten zondag met de goede intentie en overdonderden Civicum. Na ruime tien minuten stond door goals van Janneke Visser en Philine Peperkamp al 2-0 op het bord. Toen nam MEP gas terug en volgde een mindere fase. Tien minuten voor rust scoorden de gasten uit Cuijk tegen en meteen na rust viel zelfs de gelijkmaker.

Dat was voor MEP het sein om het aanvangsscenario weer op te pikken. Met snel hockey en mooie combinaties werd Civicum onder druk gezet. Na vijftig minuten scoorde Chris Thewessen de 3-2. Opvallend was de uitstekende tandem Guusje Peijnenburg en Peperkamp.

FOTO ONDER: Pieter Langenhuijsen scoort het tweede doelpunt voor MEP. De ploeg verloor met 2-4 van Oss. (Foto: Hans Verberk).

De assists van Peijnenburg werden door Peperkamp verzilverd (4-2 en 5-2). In de laatste minuut scoorde Sophie van den Dungen de 6-2 en bracht daarmee de eindstand op het bord. Coach Lorenzo Westreenen was tevreden over het resultaat. En zag met name de concurrenten voor plek drie punten verspelen.

Zondag 18 maart speelt MEP uit tegen HOD. Die ploeg bedwong in Eindhoven de koploper. Westreenen waarschuwt zijn ploeg voor ongegrond optimisme. Afslag in Valkenswaard om 12.30 uur.


Jonge rugbyers presteren steeds beter bij Ducks

De senioren van Ducks Brabarians zijn twee zondagen vrij in verband met inhaaldagen. Maar de rugbyende jeugd had wél competitieverplichtingen.

De mini's presteren steeds beter en toonden dit aan door op het bondstoernooi bij URC Utrecht tweede te worden. De cubs behaalden een monsteroverwinning van 69-10 op Bulldogs Almere. De junioren van Ducks kregen echter flink klop van het bezoekende Oemoemenoe uit Middelburg: 7-94. De Colts speelden een goede wedstrijd maar kwamen toch tekort in en tegen Haarlem: 32-12.

Zaterdag 17 maart is er geen competitie maar voor de geselecteerde spelers van de districtstrainingen staat het eindtoernooi bij het rugbycentrum in Amsterdam op het programma. Van Ducks zijn de mini-spelers Hugo Schilder en Felix van de Schans hiervoor geselecteerd. Zij zijn tijdens de trainingen dermate opgevallen dat ze de eer hebben aan het eindtoernooi mee te doen. Tevens zijn zij uitgenodigd om de interland Nederland tegen Tsjechië te volgen die in het nationale rugbystadion wordt gespeeld als onderdeel van het Europees kampioenschap.

Uitslagen zaterdag 10 maart
Cubs: Ducks - Bulldogs Almere         69-10
Jun.: Ducks - Oemoemenoe Middelburg         7-94
Colts: Haarlem - Ducks         32-12
Programma zaterdag 17 maart
Jun.: Ducks - The Dukes         (v) 12.00