VOLLE BAK IN BAANDERHERENCOLLEGE

Rotary bridgedrive haalt veel op voor MS Fonds

De bridgedrive die Rotaryclub Boxtel-Oirschot-Haaren zaterdag in het Baanderherenollege organiseerde, heeft 5.800 euro opgebracht voor het Nationaal MS Fonds.

De middag was met 84 paren volledig volgeboekt. De belangstelling was zo groot dat veel bridgeliefhebbers niet mee konden doen. Er was tevens een loterij met als hoofdprijs een oranje fiets. Marijke Klaassen en Wiesje Meeuwese werden eerste in de A-lijn. De volledige uitslag van de bridgedrive is elders op deze pagina te lezen.

Voorzitter Joost Meeuwis was trots dat hij namens alle deelnemers aan de vertegenwoordiger van het Nationaal MS-Fonds een cheque van 5.800 euro kon overhandigen. Dit is het hoogste bedrag van alle tot nu toe door de Rotaryclub georganiseerde bridgewedstrijden.

Het bedrag wordt besteed aan een door het Nationaal MS Fonds te organiseren Cognitief Trainingsprogramma (CTP) in Boxtel.


HET GROENE LAKEN SLAAT GROTE SLAG

Winnaar van de Boxtelse
cafécompetitie dient zich aan

BILJARTEN

Omdat Het Groene Laken vorige week geen fouten maakte en dankzij de overwinning op 't Krijtje, is de winnaar van de Boxtelse Biljart Bond-cafécompetitie (BBB) van dit seizoen bijna bekend. Het Groene Laken mag nog een wedstrijd meer spelen dan de directe concurrentie en het moet heel raar lopen, wil de ploeg er niet met de beker vandoor gaan...

Op maandag in café 't Geveltje wisten De Comsche Hoeve 1 en De Amateur 1 (ook verwikkeld in de strijd om de titel) niet veel punten te behalen. Van de thuisclub presteerde alleen Guido van Erp naar behoren en bij de gasten waren slechts Michel de Gelder en René van Tongeren goed genoeg. Uiteindelijk won De Comsche Hoeve 1 nipt met 38-36.

Een dag later sloeg Het Groene Laken in café De Postiljon zijn grote slag door in een uitwedstrijd met grote cijfers te winnen van 't Krijtje. Voor de bezoekers deden Moos Schäfer, Wilma van Schijndel en Henny van Houtum het uitstekend. En zelfs als verliezer wist Toon van Houtum nog zeven punten te vergaren waardoor de eindstand 31-41 was.

Op donderdag kreeg Uit de Kom in De Comsche Hoeve dankzij bezoeker De Amateur 2 een grote desillusie te verwerken waardoor de thuisclub zich in een moment van crisis en malaise stortte. Had de biljartploeg vóór het duel nog de hoop een definitieve gooi te doen naar het kampioenschap en wist Jos Hendriks zelfs de openingswedstrijd nog te winnen, nadien openbaarde zich voor de titelpretendent een inktzwarte realiteit: De Amateur 2 was veel te sterk. Henk Spooren wist voor de eerste keer in deze competitie niet met twaalf punten te winnen en Toon van Weert ging ten onder in het scorend geweld van Harrie Appeldoorn. Ten slotte toonde Tonny van der Steen zijn klasse tegen Steef Zink, die ondanks een opleving halverwege de partij toch jammerlijk sneefde. Het werd 35-38.

Er resten nog drie competitieweken en volgende week maandag zal Uit de Kom in een uitwedstrijd tegen Het Groene Laken alles op alles moeten zetten om nog een kans te maken op het kampioenschap, want in café De Adelaar aast de thuisclub op de grote buit.

Top drie na elf ronden: 1. De Amateur 1 met 381 punten, 2. Het Groene Laken (360) en 3. De Comsche Hoeve 1 (358).


DUEL VAN 'T IVOOR 1 UITGESTELD

Boxtelse driebanders hebben uitstekende wedstrijdweek

Geen wedstrijd voor het eerste team van biljartvereniging 't Ivoor vorige week, die werd uitgesteld. Wel moesten tal van andere teams aantreden en met name de driebanders waren succesvol.

Zo kwam het tweede team uit tegen De Straat 2. Een spannende partij waarbij de Boxtelse biljarters het uiteindelijk aflegden. Henk van Boxmeer speelde een puike wedstrijd, maar Peter Franken en Peter van Giersbergen waren kansloos waardoor de ploeg met één punt verschil verloor: 23-24.

Het derde team had daarentegen minder kans tegen biljartvereniging D'n Hoek. Math Hendriks hield de schade nog enigszins beperkt door zijn partij te winnen. Theo van Dongen en Leo Huijbers konden echter weinig betekenen voor de einduitslag van 17-27.

Bij de recreanten libre liet 't Ivoor 1 zien waarom de ploeg bovenaan in zijn klasse staat. NGTR 4 werd verpletterd met 40-21. Fouad Hasbani, Jacques van Loon en Toon Bevers wonnen, Peter Franken sleepte een remise uit het vuur.

Het derde team zette een goede pot neer met winstpartijen van Wim van Dijk en Frans van de Boogaard, maar zag tegenstander De Meeuwen 2 desalniettemin huiswaarts keren met de volle buit. Het werd 36-32.

Bijna alle biljarters van het vierde team waren de draad even kwijt. Alleen Ton Rooms kon de eer nog redden tegen NAL 1 door zijn duel met één carambole over de streep te trekken. Het werd 29-39.

Waar bijna alle libre-teams het lastig hadden, zegevierden de driebanders. 't Ivoor 5 won met 28-27 van De Hopbel 1 door overwinningen van Frits Radema en Henk Goetsch, Wim van Gils haalde acht punten. 't Ivoor 6 won knap van Pas Buiten 1 met 29-24 dankzij zeges van Hasbani en Van Dongen. Ondanks zijn verliespartij wist teamgenoot Van Loon toch negen punten te stoten. Ook team 7 zegevierde verdienstelijk. De Piepers 4 werd opzij gezet met prima spel van Johan Beaard en André Vissers. Uitslag: 26-24.

Ook aan de grote tafel wonnen de driebanders. De biljarters uit Ammerzoden legden het af tegen Bernhard Legierse en Louis van der Meijden. Leo van Westelaken scoorde acht punten. De ontmoeting eindigde met 28-23 in Boxtels voordeel.

Alleen 't Ivoor 1 verloor bij het driebanden. Café 't Trefpunt bleek net een maatje te groot. René de Windt won als enige dankzij een prima moyenne van 0,511, maar Van der Meijden en Van Loon verloren kansloos.

Programma maandag 19 maart

R3: 't Ivoor 1 - De Piepers 3        13.00

R5: Het Groene Laken 1 - 't Ivoor 7        13.00

R5: De Piepers 4 - 't Ivoor 5        13.00

R3: 't Ivoor 3 - Var 1        13.00

R5: D'n Brouwer 4 - 't Ivoor 6        13.00

R3: 't Ivoor 2 - Triangel Bar 1        13.00

A: 't Ivoor 1 - BC Ammerzoden 3        19.30

Programma dinsdag 20 maart

R3: De Haarstek 2 - 't Ivoor 4        13.00

B1: KUP '77 1 - 't Ivoor 1        20.00

Programma donderdag 22 maart

C1: Wapen v. Eerschot 2 - 't Ivoor 1        19.30

C2: 't Zonneke 1 - 't Ivoor 3        20.00

Programma vrijdag 23 maart

C2: De Driehoek 1 - 't Ivoor 2        20.00