Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Bisschop De Korte dient vormsel toe aan tieners

In de Sint-Petrusbasiliek werd zondagochtend tijdens de hoogmis aan 24 tieners het vormsel toegediend. Dat gebeurde door de Bossche bisschop Gerard de Korte, die een dag eerder ook al in de Heilig Hartparochie vertoefde. Toen vormde hij enkele kinderen in de Lennisheuvelse Sint-Theresiakerk. (Foto: Albert Stolwijk).


Sint-Theresiakerk
Lennisheuvel

ZONDAG 10.30 eucharistieviering met zang van het Sint-Theresiakoor. Intenties voor Marco de Groot; overl. ouders Van der Heijden-Dortmans.

MEDEDELINGEN

* Overleden. Vorige week overleden Caspar Willers (83) en Cees Weijers (87). Wij wensen hun families veel sterkte toe.

* Vastenactie. De vastenzakjes worden dit jaar niet thuis opgehaald. Wie het vastenproject wil steunen, kan de zakjes bij De Uitwijk in de brievenbus doen of in de bus achter in de kerk, in de Theresiakapel.

* Misintenties. De misintenties die vóór maandag 11.30 worden opgegeven, worden in Brabants Centrum gepubliceerd. Berichten die later binnenkomen, worden alleen in de viering afgelezen. De vergoeding à 12 euro kan in een gesloten envelop, met daarop de naam en de datum van de intentie, achter in de kerk (of in De Uitwijk) in de bus worden gedaan.

* Bereikbaarheid. Contactgroep: pastor Harry van den Tillaart, tel. 63 34 90 of 06-45 68 25 31. Voorzitter (ad interim): Chris Snik tel. 06-38 61 62 71. Aandacht voor zieken: Riek Kurstjens 67 31 51 of Helma Rombouts 67 25 94. Misintenties: pastor Van den Tillaart of Helma Rombouts. Afspraken over doop, huwelijk, jubileum en uitvaart met de pastor.

Sint-Willibrorduskerk
Esch

ZATERDAG 19.00 eucharistieviering met samenzang. Voorganger is pastoor Jacques Grubben. Intenties voor Bertha en Ties v. Houtum- v. Kasteren; Rina Smulders- v. Houtum; Geertje en Kees de Laat- v. Houtum; Tom Odems; Kees v. Brunschot (jgt); Jet v. Brunschot-Fick; Theo en Dini v. Brunschot- v.d. Pas; overl. fam. Konings; voor de parochie.

MAANDAG 10.15 eucharistieviering in het Buitenhuis met zang door het Jozefkoor. Voorganger is emeritus pastoor Norbert Smulders.

MEDEDELINGEN

* Misintenties. Achter in de kerk liggen enveloppen voor misintenties. Deze kunnen in de groene brievenbus nummer 8 worden gedeponeerd, dus niet meer in de binnenbrievenbus van de pastorie. Telefonisch doorgeven kan ook via 60 15 65.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de Essche geloofsgemeenschap gewenst? Laat het even weten aan Nelly Schevers, tel. 60 16 22.

SINT-LAMBERTUSKERK
GEMONDE

ZATERDAG 18.30 eucharistieviering met gemengd koor. Intenties voor overl. ouders Toelen-Verboven; Christ Kusters; Riet Vermeiren-Toelen; Jan Geerts; Jan Olijslagers.

DINSDAG 19.00 vespers, het liturgisch avondgebed.

MEDEDELINGEN

* Emmausgebedsgroep. Hedenavond, donderdag 15 maart is er om 18.45 een bijeenkomst van de Emmausgebedsgroep in het parochiezaaltje.

* Bedevaart. Op Eerste en Tweede Paasdag vindt de jaarlijkse bedevaart naar Hakendover in België plaats. Als geestelijke begeleiders gaan bisschop Ron van den Hout van Groningen met zijn vicaris Arjen Bultsma en priester Harold van Overbeek mee. Mensen die willen deelnemen, kunnen zich op geven bij Bart Schellekens, Akkerstraat 31.

PROTESTANTSE GEMEENTE
BOXTEL

ZONDAG 10.00 kerkdienst geleid door mw. ds. M. den Hartog uit Sint-Michielsgestel. Organist is Hans van der Haagen. Voor de kinderen is er korte Paks, zij komen eerst in de kerk en vieren daarna hun eigen dienst in De Schakel.

MEDEDELINGEN

* Bereikbaarheid. Mw. ds. C.A. Terlouw is bereikbaar via telefoonnummer (0411) 67 15 13 of 06-10 69 05 69.

* Taizé-viering. Morgen, vrijdag 16 maart is er van 19.00 tot 20.00 weer een interkerkelijke Taizéviering in de kerk, voorbereid door leden van de Heilig Hartparochie en de Protestantse Gemeente Boxtel. Deelnemers luisteren naar een schriftlezing, mediteren, zingen en bidden. De cantorij geeft muzikale ondersteuning. Na de viering kunnen bezoekers nog enige tijd in de kerk verblijven. Er is ook gelegenheid elkaar na afloop in De Schakel te ontmoeten onder het genot van een kop koffie of thee.

* Wandelen en bezinnen. Vrijdag 23 maart staat vanaf 09.30 de activiteit Wandelen en bezinnen op het programma. Deelnemers vertrekken vanuit Lennisheuvel. Informatie en aanmelden bij Anneke Jepma, (0411) 67 79 57.

* Ouderenmiddag. Vrijdag 23 maart is er van 14.00 tot 16.30 een middag voor alle gemeenteleden van 70 jaar en ouder.


Vastenactie
steunt Mbala
in Zambia (5)

De werkgroep Missie, Ontwikkeling en Vrede van de Heilig Hartparochie heeft dit jaar als vastenactieproject Mbala, een stad in het uiterste noorden van Zambia, vlakbij het Tanganyikameer.

Sinds het uitbreken van de hiv/aids-epidemie hebben de Zusters van de Heilige Harten van Jezus en Maria een speciaal programma opgezet. Doel daarvan is om de impact van de ziekte te verminderen via voorlichting en goede gezondheidszorg en door mensen te helpen in hun eigen levensonderhoud te voorzien. Onderdelen van het programma zijn: hulp aan weeskinderen en kwetsbare kinderen, ondersteuning van aidspatiënten, opleiding en opvang van gehandicapte kinderen en volwassenen en armoedebestrijding.


Herbergviering

'Ontluiken'. Dat is het thema van de oecumenische herbergviering van woord en gebed. Die wordt vrijdag 23 maart vanaf 19.00 gehouden in de kapel van het Wereldhuis aan de Achterberghstraat. Na afloop is er gelegenheid voor ontmoeting onder het genot van koffie of thee.

Afbeelding