Afbeelding
Foto:

TRAJECT VOOR BALANS EN CONDITIE

Fysio-Team start met trainingen voor ouderen

Praktijk Fysio-Team, gevestigd aan het Breukelsplein in Boxtel, start in april met een drie maanden durend trainingstraject, speciaal gericht op ouderen met balans- en conditieproblemen. Therapeuten Ankie van der Sloot en Moniek Saris begeleiden iedere dinsdag en donderdag tussen 15.30 en 16.30 uur een kleine groep.

Ouderenzorg neemt een steeds grotere rol in, stelt Fysio-Team. ,,Enerzijds vanwege de vergrijzing, maar ook het feit dat mensen langer zelfstandig wonen vraagt om specifieke begeleiding", zegt fysiotherapeut Kees Verschoor. ,,Vooral vallen blijkt een groot probleem voor veel ouderen. De training van balans, kracht en conditie is aangetoond effectief in het voorkomen hiervan." Tijdens de training is aandacht voor individuele klachten en worden activiteiten nagebootst. Daarnaast komen oefeningen voor thuis aan bod en wordt met deelnemers besproken worden wat een eventueel vervolg­programma zou kunnen zijn.

Geïnteresseerden kunnen zich melden bij de praktijk via telefoonnummer (0411) 67 25 48. Een verwijzing van uw huisarts is niet nodig. Fysio-Team hoopt eind maart intakegesprekken met de deelnemers te kunnen voeren.


Feelgood Yoga start met gentle yoga

Franka van der Steen van Feelgood Yoga introduceert medio april Gentle Yoga. Deze 'zachte vorm' is bedoeld voor mensen die herstellende zijn van een ziekte, burn-out of zwangerschap of kampen met een lichamelijke beperking, blessure of chronische ziekte.

,,De lessen zijn rustig en ontspannend, om voorzichtig je lichaam weer te leren vertrouwen en op een zachte manier toch fysiek bezig zijn", aldus Van der Steen. ,,Het doel is te leren luisteren naar signalen van je lichaam, om rust in je hoofd te vinden en te leren om beter in slaap te komen. Je ontmoet gelijkgezinden en hebt een uurtje per week, helemaal voor jezelf." Voor de lessen gelden speciale kennismakingstarieven.

Feelgood Yoga biedt daarnaast ook Midlife Yoga en Hatha Yoga aan. Kijk voor meer informatie op www.feelgood.yoga of bel naar Franka van der Steen, tel. (0411) 68 60 09.


Boxtel Ontspant

De veertien leden van fotoclub Boxtel Ontspant exposeren zaterdag 17 (van 12.30 tot 17.00 uur) en zondag 18 maart (tussen 11.00 en 16.00 uur) in gemeenschapshuis De Walnoot aan de Reginahof. Onderdeel daarvan vormt het thema 'Boxtel in beweging'. Meer informatie is te vinden op www.boxtelontspant.nl.

Afbeelding