Kamerleden D66 naar Boxtel

Tweede Kamerleden Jessica van Eijs en Joost Sneller en Europarlementariƫrs Sophie in 't Veld en Matthijs van Miltenburg van D66 bezoeken morgen, vrijdag 9 maart Boxtel. Zij praten onder meer met belangenvereniging VOC Boxtel over het centrum en gaan naar YourStory, de tentoonstellingsruimte van SintLucas aan de Stationsstraat.

In totaal komen circa dertig democraten uit het hele land naar Boxtel. Rond 14.00 uur komt de campagnebus van de landelijke partij aan in het centrum.

Na het flyeren wordt een gesprek aangegaan met Luc Broos van VOC Boxtel (dat opkomt voor zelfstandigen met maximaal twee werknemers) om over de ontwikkelingen en kansen voor het centrum te hebben. Daarbij worden ook de standpunten van D66 besproken, zoals plekken voor start-uppers.

YOURSTORY

De delegatie van de politieke partij gaat vervolgens naar YourStory van SintLucas in de Stationsstraat. ,,Een mooi voorbeeld van flexibel ruimtegebruik", aldus D66. De studenten in de tentoonstellingsruimte die daar bezig zijn met zowel vormgeving als het verkopen van producten, informeren de campagneleden over hun werkzaamheden.

De D66'ers moeten overigens wel hollen om hun programma in Boxtel afgerond te krijgen: om 15.00 uur vertrekt de campagnebus alweer naar een volgende gemeente. Tot en met de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 21 maart trekt de campagnebus langs verschillende gemeentes in Nederland. Naast Boxtel worden morgen ook Waalwijk, 's-Hertogenbosch, Helmond, Geldrop-Mierlo en Eindhoven aangedaan.