Gouden Oggelleuter derde in strijd om Krantenwisseltrofee

De Oggelleuter, het Essche carnavalstijdschrift waarvan dit jaar de vijftigste editie verscheen, heeft de derde prijs gewonnen in de strijd om de 44e Brabantse Krantenwisseltrofee. De bekendmaking vond zaterdag plaats in Helvoirt; Cromvoirt werd eerste. De wedstrijd telde negentien inzendingen.

De redactie van de Oggelleuter is blij met het resultaat en het mooie juryrapport. Het gouden jubileum spat er van alle kanten af, volgens de jury: ,,Erg leuk om wat oudere artikelen van de afgelopen jaren te lezen naast de hippe en nieuwe artikelen. Een carnavalesk en onderhoudend boek voor alle Essche lezers."


Hulp bij omgaan van emoties kinderen

Dorpstafel Gemonde houdt maandag 19 maart een informatieavond voor ouders van basisschoolleerlingen. Kindercoach Lieke van Esch, die met haar praktijk Bij Lieke in het dorp is gevestigd, gaat daar in op het omgaan met de emoties van kinderen.

,,Opvoeden is ruimte geven aan emoties en grenzen geven aan gedrag", stelt Van Esch. ,,Waar het ene kind als vanzelf leert omgaan met al die verschillende gevoelens en emoties, zo laat een ander kind zich regelmatig overspoelen, waardoor het zich machteloos voelt en niet meer weet hoe het hiermee om moet gaan." De gratis informatieavond in 't Schufke (Dorpstraat) begint om 19.30 uur.