Afbeelding
Foto:

PLANNEN BOXTEL BINNEN DE BRUGGEN GEPRESENTEERD

Aanzet voor 'brug naar de toekomst'

Initiatiefnemers Filipe van den Borne (links op de foto) en Henk van der Zee (tweede van rechts) van de werkgroep Sfeer & Beleving van het Centrummanagement overhandigden vandaag het idee voor het herinrichten van de Rechterstraat en Stationsstraat aan wethouders Eric van den Broek (tweede van links) en Peter van de Wiel (tweede van rechts). ,,Een historisch moment", aldus Van de Wiel. Liefst tachtig ondernemers rondom de 'economische as' staan achter het plan van de werkgroep. Brabants Centrum publiceert vandaag alle ontwerpen op de pagina's 27 tot en met 30.

Volgens Van den Broek 'lijken alle plannen goed op elkaar aan te sluiten'. Van den Broek: ,,Mooi aan dit plan is dat het zo breed gedragen wordt. Niets is zo moeilijk om alle ondernemers met de neuzen dezelfde kant op te krijgen."

Vorige week presenteerde Stichting Toekomst Stationsstraat haar plan aan het gemeentebestuur, dat gaat over de herinrichting van de wandelpromenade tussen Stationsstraat en de Zwaanse Brug. De gemeente Boxtel werkt aan de visie Boxtel Binnen de Bruggen, waarbij de oude Binnendommels en bruggen van Boxtel op een moderne manier verbeeld moeten worden. Meer hierover elders op deze pagina.

De drie plannen die in omloop zijn, worden momenteel door projectmanager Frits Fastenau onder de loep genomen. Dinsdag 13 maart krijgen de gemeenteraadsleden de complete visie voor het centrum inclusief de Stationsstraat onder ogen.