Afbeelding
Foto:

EERSTVOLGENDE BIJEENKOMST OP 3 APRIL

Koffieochtend brengt inwoners Oost bij elkaar

De werkgroep ZorgSamenBuurt Oost, onderdeel van de stichting Ouderen in Regie, organiseerde dinsdag de eerste koffieochtend in de huiskamer van gemeenschapshuis De Rots. De opzet is om zoveel mogelijk inwoners van de wijk Boxtel-Oost bij elkaar te brengen. Niet alleen senioren, óók jongeren zijn welkom...

Elkaar ontmoeten, elkaar opzoeken en waar nodig elkaar ondersteunen. Dat zijn de doelen van de koffieochtenden in De Rots. De aanwezigen tijdens het eerste ontmoetingsmoment, voornamelijk ouderen, waren enthousiast en vonden het gezellig, meldt voorzitter Ad van den Brand van stichting Ouderen in Regie.


Ouderen in Regie
zet volgende stap
naar coöperatie

De stichting Ouderen in Regie organiseert woensdag 14 maart een bijeenkomst in gemeenschapshuis De Walnoot om een volgende stap te zetten naar een coöperatie voor woon-, welzijns- en zorgdiensten. (Potentiële) leden, belangstellenden en organisaties gaan met elkaar in gesprek over het nut en de meerwaarde van zo'n samenwerkingsverband.

Doelstelling van Ouderen in Regie is het opzetten van een coöperatie die de zelfredzaamheid en het behoud van de eigen regie in keuzes voor wonen, welzijn en zorg bevordert. Tijdens de avond in De Walnoot verzorgen de initiatiefnemers meer uitleg. Daarnaast presenteren enkele vertegenwoordigers van organisaties uit Boxtel zich. Eric Hardy (Zorggroep Elde), Wim van Erp (KBO), Ineke Matheeuwsen (ContourdeTwern), Ad Boleij (Huurdersbelangen Vereniging Boxtel) en Inge Huisman (woonstichting Sint-Joseph) geven uitleg op de wijze waarop ze invulling geven aan wonen, welzijn en zorg. Ook vertellen de partijen wat ze van de coöperatie verwachten en waarin deze dienst van betekenis kan zijn om hun doelstellingen te bereiken.

De bijeenkomst gaat om 19.30 uur van start. Iedereen is welkom.

BINDING

De bedoeling is om iedere maand een koffieochtend te organiseren. Dat het accent op ouderen ligt, is niet zo verwonderlijk. ,,ZorgSamenBuurt is immers een onderdeel van stichting Ouderen in Regie", aldus Van den Brand. ,,Jongeren zijn overigens ook welkom bij deze bijeenkomsten omdat die zich mogelijk ook willen en kunnen inzetten voor contacten met en ondersteuning van ouderen. Senioren willen graag binding met de jongere bewoners houden."

De volgende bijeenkomst staat gepland op dinsdag 3 april van 10.00 tot 12.00 in de huiskamer van De Rots. Mensen die vragen hebben, kunnen contact opnemen met het telefoonteam van ZorgSamenBuurt Oost via telefoonnummer 06-30 22 34 24.

FOTO ONDER: Ouderen uit de wijk ontmoetten elkaar dinsdag in De Rots tijdens de eerste koffieochtend van ZorgSamenBuurt Oost.