Afbeelding
Foto:

FESTIVAL 'WE ARE ELECTRIC' IN JULI

Deejay Martin Garrix draait op landgoed Velder

Het enige optreden dat deejay Martin Garrix dit jaar verzorgt in Nederland, vindt plaats in Liempde. Garrix (21), vorig jaar voor de tweede keer op rij gekozen tot populairste deejay van de wereld, treedt in juli op tijdens We Are Electric, het festival dat voor het eerst op landgoed Velder wordt gehouden en naar verwachting ruim vijftienduizend bezoekers zal trekken.

De deejay en muziekproducent die in het dagelijks leven luistert naar de naam Martijn Garritsen brak vier jaar geleden door met zijn hit Animals. Eerder trok de organisatie van We Are Electric (Paaspop, Mojo Concerts en Fourmation Entertainment) al namen aan als The Prodigy, Paul Kalkbrenner en Eric Prydz. Recent werd naast Garrix ook nog de Britse muzikant Mura Musa gecontracteerd.

We Are Electric vindt plaats van 6 tot en met 8 juli. Kaarten à 89 of 94 euro inclusief camping zijn verkijgbaar via www.we-are-electric.com.


Primeur Tweede Paasdag op Boeremèrt

'Wielerronde' anno 1950 koerst door Liempds café

De organisatie schreeuwt het al een tijdje van de daken: de Boeremèrt in Liempde wordt 'Van Alle Tijden'. Een nieuwe attractie op Tweede Paasdag vormt D'n Omloop van het Broekegangske, een hilarische 'wielerkoers': met een stuur in de hand voltooit een groep hardlopers twee criteriums.

D'n Omloop omvat twee criteriums in het dorpscentrum. Zowel vóór als na de middag wordt er gekoerst op een parcours over de Keefheuvel (waar de start en finish zijn), via het Broekegangske (het smalste steegje van Liempde) dwars dóór café De Durpsherberg naar de kiosk in het Concordiapark.

Het evenement speelt zich af in de sfeer van de kermiskoersen uit de jaren vijftig van de vorige eeuw en staat volgens de initiatiefnemers garant voor hilarisch vermaak. Een enthousiaste rondespeaker zal het publiek vol vuur meeslepen in de verrichtingen van de favorieten. ,,Wordt het Jos van Houwelingen, die terugkomt van een vervelende liesblessure, opgelopen op Kasteren Kermis? Of slaat Theo 'Vitesse' Tingelaar toe, als gekend sprintkanon vanuit het peloton? Kenners zetten hun geld naar verluidt op 'Mooie Robbie van de Berg', die eerder overtuigend de Lus van Lennisheuvel op zijn naam schreef", grinnikt medeorganisator Joop van der Pol.


Yonna van Dijk uit Liempde in de prijzen tijdens Lash Cup

Het zetten van wimperextensions neemt een enorme vlucht. Inmiddels worden er ook wedstrijden georganiseerd waarbij stylisten op verschillende onderdelen de strijd met elkaar aangaan. Yonna van Dijk uit Liempde, werkzaam bij wimperextension-kopen.nl, viel onlangs tweemaal in de prijzen tijdens de Lash World Cup in Amsterdam.

Twintig verschillende landen hadden zich ingeschreven voor de 'battle' in de hoofdstad. Er deden in totaal tweehonderd deelnemers, verdeeld over zestien teams, mee. Van Dijk maakte deel uit van het team wimperextensions-kopen.nl, samen met Laura van der Meijden, Hilde de Haan en Lindsay van Wassenaar. Zij vielen op diverse onderdelen in de prijzen en werden als team tweede.

FOTO BOVEN: Van links naar rechts: Hilde de Haan, Yonna van Dijk, Puck van den Berg en Lindsay van Wassenaar.


Rikken en jokeren

Gilde Sint-Anthonius & Sint-Sebastiaan uit Gemonde houdt morgen, vrijdag 9 maart vanaf 20.00 uur weer een kaartavond in clubgebouw Datmunda aan de Kaal Hoefsteeg. Het inschrijfgeld bedraagt 2,50 euro. Dit is tevens de laatste avond waar er punten gehaald kunnen worden voor de serieprijzen.