Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

VAN SPINNING-AVOND TOT COLLEGE TOUR IN BOXTEL

Verkiezingen zorgen voor creatieve activiteiten

Een Boxtelse variant op College Tour in het pand van Magic FX aan de Schouwrooij en een avondje spinnen in de tafeltennishal van Taverbo-Sabo aan de Voetboog: de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen zorgden ervoor dat Combinatie95 en Balans gisteravond inspirerende evenementen in de gemeente organiseerden.

De jongerenafdeling van Combinatie95 nodigde voormalig tophockeyer Jeroen Delmee, zangeres Dianne van Giersbergen en eigenaar Bram Veroude van Magic FX uit om hun verhaal te doen. Joep Schalkx ontpopte zich als een ware Twan Huys en voelde het drietal aan de tand. Maar hij hoefde de vragen niet allemaal zelf te bedenken. Bezoekers konden door middel van hun mobiele telefoon vragen insturen die ze wilden stellen aan Jeroen, Dianne of Bram. Die verschenen vervolgens op een groot scherm achter het podium. Ruim honderd mensen kwamen op de avond af en luisteren naar de verhalen

Boxtel

Ierse Sessie

In Den Boogert aan de Oude Boomgaard 3 in Boxtel houdt zondag 18 maart weer de Ierse Sessie. Dit keer staat Saint Patrick's Day centraal dat de Ieren een dag eerder vieren. Tijdens de middag worden Ierse ballads gespeeld en meegezongen tussen 13.30 en 16.30 uur. De toegang is gratis.

van de bekende Boxtelaren, onder meer over de clou van succes, hoe ze met hun bekendheid omgaan en hoe een dag uit hun leven er uitziet.

DORINI'S

Balans koos voor een sportieve activiteit. Onder leiding van Boxtelaar Bjorn van de Langenberg, die eigenaar is van Super Sports Events, en Puck Moonen, de bekende wielrenster van Lotto Soudal uit Liempde, werkten dertig mensen zich in het zweet op een spinningfiets in de tafeltennishal van Taverbo. ,,Sport is het vliegwiel voor een vitale maatschappij", aldus Balans, die daarom koos voor een avond in beweging. Naast aanmoedigingen van Bjorn en Puck had Balans gezorgd voor nog een extra stimulans. Dorien Habraken en Marlou van Griensven, die samen De Dorini's vormen, gaven een feestelijk optreden en zongen hun grootste hits.

FOTO BOVEN: Bjorn van de Langenberg, Dorien Habraken, Puck Moonen en Marlou van Griensven (vlnr) gaven de sportieve avond van Balans kleur. Dertig mensen werkten zich in het zweet.

FOTO ONDER: Bram Veroude, Jeroen Delmee en Dianne van Giersbergen gaven een inkijkje in hun levens tijdens de Boxtelse variant op het televisieprogramma College Tour die de jongerenafdeling van Combinatie95 organiseerde. (Foto's: Albert Stolwijk).

Afbeelding