Afbeelding
Foto: Cheryl van Weert

INGRID BROEREN VERKOOPT KAPPERSZAAK

Switch Kappers wisselt in april van eigenaar

LINDA VAN DE WIEL

In december 1988 opende Ingrid Broeren (52) de deuren van Switch Kappers. En 1 april, na bijna dertig jaar en vele werkuren later, draagt de geboren en getogen Boxtelse haar kapsalon over aan Dennis Leeuwenhaag. ,,Ik zie hem als een ruimdenkende en professionele topstylist. En hij heeft internationale ervaring. Dus ik weet zeker dat de kapperszaak bij hem in kundige handen is."

,,Ik houd ontzettend van Switch en alles wat daarbij komt kijken. De zaak voelt als 'mijn kindje'. Ik zorg ervoor, investeer erin en ben er altijd mee bezig", vertelt Broeren. ,,Maar ik heb ook een gezin, vrienden en familie. Ik wil meer tijd met hen doorbrengen. Ook zijn mijn man en ik een huis aan het bouwen en dat kost enorm veel tijd. En het belangrijkste: het voelt goed om in het diepe te springen en een nieuwe stap te nemen."

Naast tijd doorbrengen met haar dierbaren, wil Broeren tijd voor zichzelf. ,,Ik neem een pauze van een jaar. Daarna komt er vast wat op mijn pad. Ik ben ook veel te jong om met pensioen te gaan. Ik heb al verschillende aanbiedingen gehad." Zo zou Broeren graag met jongeren gaan werken. ,,Ik heb gemerkt dat ik mensen goed in hun kracht kan zetten. Ik zou graag mijn ervaring delen binnen een creatieve opleiding waarbij mode, make-up en haar centraal staan."

OPVOLGER

Leeuwenhaag, die momenteel een zaak heeft in Amsterdam, gaf aan naar Noord-Brabant terug te willen, waar hij eerder een kapsalon had. Daarbij had hij interesse in het overnemen van Switch kappers. ,,Ik had best nog een aantal jaren willen doorgaan met de kapsalon, maar ik heb een heel goed gevoel bij Dennis", aldus Broeren. Ze vervolgt: ,,Met zijn huidige zaak LUKX in Amsterdam richt hij zich op klanten die kiezen voor deskundigheid en een persoonlijk advies. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij een goede opvolger is."

Of ze de kapperszaak gaat missen, weet Broeren niet. ,,Ik heb echt geen idee. Ik heb veel mensen om me heen dus ook voldoende afleiding. En een hoofd vol met ideeën die ik graag verder wil uitwerken. Maar hoe het echt zal zijn als ik de deur achter me sluit, ga ik ervaren."

FOTO ONDER: Eigenaar Ingrid Broeren van Switch Kappers draagt haar zaak per 1 april over. (Foto: Cheryll van Weert).