ZONDAG 11 MAART IN MUSEUM MUBO

D66 houdt politiek café over de toekomst van erfgoed in Boxtel

De lokale afdeling van D66 houdt zondag 11 maart in museum MuBo aan de Baroniestraat een politiek café over erfgoed in Boxtel. De vraag is: 'Hoe kan Boxtel erfgoed succesvol een nieuwe toekomst geven?'

Volgens D66 wordt er regelmatig door inwoners van Boxtel gezegd 'dat het ontzettend zonde is dat er in het verleden zoveel waardevolle panden gesloopt zijn'. ,,De afgelopen decennia zijn we meer bewust geworden van het belang van behoud van erfgoed. Het is vaak een uitdaging om nieuwe bestemmingen te vinden voor complexen als kasteel Stapelen en de voormalige brouwerij De Kroon (Van Hornstraat, red.)", aldus de partij. Ze stelt dat Sint-Ursula, waar het café plaatsvindt, een voorbeeld is waar dit wél gelukt is.

Een andere houding en rol van de overheid is vaak een vereiste om deze herontwikkelingen mogelijk te maken, stelt D66. Tijdens de bijeenkomst vertellen sprekers van onder meer de provincie Noord-Brabant en de gemeente Eindhoven hoe zij op een vernieuwende manier complexe herbestemmingsopgaven succesvol in gang hebben gezet door samenwerking tussen overheid, investeerders en bewoners. Aan de hand van deze projecten vindt vervolgens een discussie plaats over hoe in Boxtel het erfgoed behouden kan blijven, welke rol de gemeente moet aannemen, hoeveel vrijheid een ondernemer krijgt en hoe inwoners van Boxtel kunnen meedenken en beslissen.

Het politiek café in Mubo vindt plaats van 10.00 tot 13.00 uur.