Afbeelding
Foto:

'IN THE MOOD FOR LOVE' IN MUZIEKHUIS

Liefde staat centraal
bij FilmPodiumScopia

Wat liefde vermag. Dat is het thema van de komende drie films die FilmPodiumScopia onder auspiciën van Podium Boxtel vertoont. Het drieluik start maandag 19 maart. In Muziekhuis Boxtel is dan 'In The Mood For Love' (Fa Yeung Nin Wa) te zien.

Twee buren in Hong Kong komen elkaar af en toe op de gang bij hun appartementen of bij de plaatselijke markt tegen en er ontwikkelt zich een vriendschap tussen hen. Die wordt gesterkt door de constante afwezigheid van hun beide partners. Tot hun schrik ontdekken ze dat die partners er een relatie met elkaar op na houden. Om enig vat op de situatie te krijgen, besluiten ook zij een relatie aan te gaan waarin ze de relatie van hun beide partners onderzoeken en naspelen...

De Chinese regisseur Wong Kar-Wai levert met deze film (Hong Kong/Frankrijk, 2000) het bewijs dat de grootste liefdes zich vooral tussen hoofd en hart afspelen, niets vuriger voelt dan de luchtstroom bij het passeren van een bemind persoon en de gedroomde kus evenzeer waar is als de gestolen.

'In The Mood For Love' wordt om 20.15 uur ingeleid door Wim van Liempt. Kaartjes zijn voor 7,50 euro per stuk vooraf verkrijgbaar in Boxtel bij cadeauwinkel Hebbes (Markt), supermarkt Jumbo (Oosterhof), bloemsierkunst Marimba (Van Beekstraat) en in Liempde bij drogisterij/parfumerie Bewust Beter (Nieuwstraat). Op de filmavond zelf zijn voor aanvang ook entreebewijzen te koop in Muziekhuis Boxtel aan de Passage Riche 4. Pinnen is daar niet mogelijk.


BOXTELS WERK TE ZIEN IN CODA APELDOORN

Eikemans exposeert keramiek op internationale triënnale

Antonie Eikemans uit Boxtel is een van de 34 Europese kunstenaars die is geselecteerd voor de Keramiek Triënnale die zondag 11 maart van start gaat in museum CODA te Apeldoorn. De expositie, die te zien is tot en met 10 juni is een initiatief van de Nederlandse Vakgroep Keramisten (NVK).

Eikemans is samen met keramisten uit onder meer België, Frankrijk, Duitsland, Engeland, Denemarken, Finland, Letland, Litouwen en Turkije geselecteerd uit 360 inzendingen afkomstig uit alle delen van Europa. Drie jaar geleden viel de Boxtelse die eer ook al te beurt en daarmee mag zijn aangetoond dat de kunstenares op internationaal niveau presteert.

De driejaarlijkse expositie heeft deze keer figuratieve sculpturen als thema. Beelden in installaties van keramiek waarin het herkenbare een belangrijke rol speelt. Met deze internationale tentoonstelling geven museum CODA en de NVK een stand van zaken op het gebied van de figuratieve sculptuur. De expositie wordt voor de vierde keer gehouden.

Afbeelding