Afbeelding
Foto: Peter de Koning

LAGE OPKOMST JONGERENDEBAT HINDERT GOEDE DISCUSSIE NIET

Open gesprek door jeugd PvdA/GL

PÅL JANSEN

Onder meer een portret van Ché Guevara aan de muur, een studentikoze omgeving boven café Le Temps Perdu en jongerenthema's: alle ingrediënten waren aanwezig voor PvdA/GroenLinks om het over de linkse toekomst van Boxtel voor een nieuwe generatie te hebben. Alleen bleek het lastig om de jeugd zelf warm te krijgen voor een jongerendebat. Een handvol jeugdige aanwezigen maakten er samen met 'oudere' aanwezigen toch een verfrissende discussie-avond van...

Starters die geen woning kunnen vinden, depressiviteit en burn-outs onder tieners en twintigers, huisvesting voor studenten van SintLucas, schulden die ontstaan nadat Boxtelaren 18 jaar worden, maar ook luchtige onderwerpen zoals uitgaansmogelijkheden voor 16- tot 18-jarigen: het werd allemaal besproken.

Openhartig gaven de jeugdige deelnemers voorbeelden uit hun directe omgeving. ,,Mentale aandoeningen onder jongeren zijn vaak nog een taboe. Ik zou dat als raadslid wel willen doorbreken", zei kandidaat-raadslid Jet Winkler (20, rechts op de foto) van PvdA/GroenLinks, samen met Sam Goossens van GroenLinks, Sint-Michielsgestel organisator van de avond.

Ondanks de lage opkomst (of misschien dankzij) werd het een informeel samenzijn. Bovendien: linkse bewegingen hebben wel eens vaker de neiging om vanuit een studentikoze omgeving te ontstaan. Dus wie weet... (Foto: Peter de Koning).