Afbeelding
Foto: Monique Buijzen

VERENIGING ZET ZICH IN VOOR JANTJE BETON

Blox moet hoofd buigen
na 'volleybal-thriller'

Voor Blox was het zaterdag tijd voor sportieve revanche tegen kampioenskandidaat Dunamis. De eerste ontmoeting in Goirle ging met 4-0 verloren. Dat was in sportcomplex De Braken wel anders. Beide ploegen gingen tot het gaatje. Blox moest echter in de beslissende vijfde set zijn meerdere erkennen in Dunamis.

Blox ging in de eerste set furieus van start en kwam op voorsprong. Carmen Steenbakkers speelde haar beste set van de competitie en nam de rest van het team op sleeptouw door fraaie verdedigende acties. Heidi van Pinxteren zette als spelverdeelster de ploeg aan de gang, terwijl Hanna van Esch en Hannah Verhagen zorgden voor aanvallen op buiten en Steenbakkers en Iris Kleine op mid. Susan van de Wouw voerde haar vooraf gestelde verdedigende taak prima uit. Blox sleepte de set dan ook binnen met 25-16.

Dunamis was verbouwereerd, maar liet zich in de tweede en derde set niet gek maken. De tegenstander pakte direct een voorsprong en liet die ook niet meer los. De volleybalsters van Blox bleven in beide sets wel in het spoor van Dunamis, maar de opponent uit Goirle sloot beide reeksen af met respectievelijk 17-25 en 16-25.

De vierde set was het voor Blox erop of eronder. Van Esch viel aan met haar scherpe smashes alsof het haar allemaal erg gemakkelijk afging, terwijl Steenbakkers en Van Pinxteren er ondanks de druk nog wat omloopballen uitgooiden. Steegs zorgde voor rust in het veld en Van Pinxteren zette met haar spelverdeling weer iedereen aan het werk. Blox wist de druk erop te houden en sleepte de set binnen met 25-18.

In de vijfde e, allesbeslissende set lag de druk hoog bij beide teams. Dunamis ging daar goed mee op en liep uit naar 8-2. Blox kwam terug van de achterstand, maar kon niet voorkomen dat Dunamis de magische grens van veertien punten aantikte. Van Esch bracht de spanning nog enigszins terug met een fraaie reeks sprongservices, maar dat mocht niet meer baten: 9-15.

Zaterdag 10 maart spelen de volleybalsters een duel in Hoornaar.

JANTJE BETON

VC Blox is deze week gestart met de collecte voor Jantje Beton. Tot en met zaterdag gaan de leden langs de deuren om zoveel mogelijk geld op te halen. Jantje Beton zorgt voor speelse buurten, landelijke speelacties, ondersteuning voor speeltuinen en steunt kinderen in kwetsbare situaties. In samenwerking met andere organisaties werken ze aan de droom dat kinderen een uur per dag intensief buitenspelen om hen zo dichter bij elkaar te brengen. Een deel van de opbrengst is ook bestemd voor Blox.

De vereniging wil het geld gebruiken voor de aanschaf van trainingsmateriaal. Mensen die een donatie willen doen, kunnen dit tot en met 31 maart overmaken via jantjebeton.digicollect.nl/vc-blox.

BBO volley

Uitslagen dinsdag 6 maart

EERSTE KLASSE

Discovloer/Fustje - Veldsink De Lind        0-3

Erfgoed Brabant - VanderlandeNetnie        0-3

Tojato Industries - Oude Ballen        0-3

Elicit/Jonkergouw - Xieoe Meubel Idee        3-0

TWEEDE KLASSE

VOF cs - Fireballs        1-2

Hoppenbrouwers - Jesse v.d. Sande        0-3

The Brain quizzen - Fassbender        2-1

La Machine - Effe Tikke        1-2

DERDE KLASSE

Smit & Dorlas - Arie's        3-0

Van Olphen Tuinmachines - Clic Visuals        3-0

Brabant Sports - Van Oirschot RVS        2-1

Burned Volleybal - Als Voorheen 2a        3-0

VIERDE KLASSE

Magic X - Baldadig        0-3

VCH Schijndel - Jan van Erp        1-2

Bonyxblok - De Braken        3-0

Le Temps Perdu - Arteway        2-1

Programma dinsdag 13 maart

EERSTE KLASSE

Erfgoed Brabant - Veldsink De Lind        19.30

Discovloer/Fustje - Elicit/Jonkergouw        20.30

Oude Ballen - VanderlandeNetnie        21.30

2e Glas: DaNie - Tojato Industries        22.30

TWEEDE KLASSE

Hoppenbrouwers Elektro - Fireballs        19.30

VOF cs - La Machine        20.30

Fassbender – Jesse v.d. Sande        21.30

Unlimited - The Brain quizzen        22.30

DERDE KLASSE

Van Olphen Tuinmachines - Arie's        19.30

Smit & Dorlas - Burned Volleybal        20.30

Van Oirschot RVS - Clic Visuals        21.30

Zonder Naam - Brabant Sports        22.30

VIERDE KLASSE

VCH Schijndel - Baldadig        19.30

Magic X - Le Temps Perdu        20.30

De Braken - Jan van Erp        21.30

DSV De Dommel - Bonyxblok        22.30

Zaalwachtassistentie

Opbouwen: Hoppenbrouwers Elektro        19.25

Afbreken: Brabant Sports        23.25


Gestelse wint bij JBV De Walnoot

Jeanne Teulings won het wekelijkse regiomix-toernooi van jeu-de-boulesvereniging De Walnoot met 23 punten. De Gestelse won maandag in een sterk deelnemersveld van veertig spelers. Zij zal tevens een van de laatste winnaars van het binnenseizoen zijn. Vanaf 1 april spelen de boulers weer op de buitenbanen aan de Selissenwal 25.

Op gepaste afstand van Teulings volgden twee boulers op een gedeelde tweede plaats: Leo Bekers en Michiel Luyten scoorden beide 17 punten. Ad Voermans, Henk van Herk en Gerard van Esch completeerden de top 6. De wekelijkse regiomix van De Walnoot vindt maandag om 13.00 uur plaats. Aanmelden voor het gratis toernooi via www.jbvdewalnoot.nl.


Zes tonpraters in romkan Gemonde

In zaal Kloosterzicht treden op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 maart, zes tonpraters op die gaan strijden om de Christ Cup. Een publieksjury wijst iedere avond een dagwinnaar aan. Degene die over de drie avonden het meeste aantal stemmen krijgt, neemt de trofee mee naar huis.

Vrijdag en zaterdag beginnen de avonden om 20.00 uur, zondag om 19.00 uur. De zaal gaat een uur voor aanvang open. Er zijn alleen nog kaarten voor de zondag te koop. Deze kosten tien euro en zijn te koop bij benzinestation Bart Schellekens, Willy Schellekens DHZ en bij zaal Kloosterzicht.


Pikeurtjes pakken ruitergoud

Nog zo jong en dan al een Brabants kampioenschap op je naam schrijven. Dat lukte de leden van ponyclub De Pikeurtjes uit Gemonde. Dat gebeurde zondag tijdens de teamkampioenschappen die werden verreden in manege Molenheide te Schijndel. Op de foto staan van links naar rechts: Naita van der Velden, Jolien Duijts, Fem van den Hurk, Bobbi Buijzen en Tess van den Hurk. (Foto: Pikeurtjes).