Afbeelding
Foto: Hans Verberk

BOXTELSE HANDBALPLOEG EN EHV ZIJN AAN ELKAAR GEWAAGD

HCB sluit spannend duel af met remise

De Boxtelse handbalvereniging HCB '92 ontving zondag tegenstander EHV in sportcomplex De Braken. Beide teams werden volop aangemoedigd door toeschouwers. Zij kregen een spannend duel voorgeschoteld dat eindigde in een gelijkspel: 17-17.

HCB '92 begon de wedstrijd met een strijdlustige houding. Er viel nog een appeltje te schillen met de vrouwen van EHV na de spannende uitwedstrijd in het vorige seizoen. De openingstreffer was voor de Boxtelse ploeg na een samenspel tussen Annemarie Sens en Janneke Eijkemans. EHV zette vervolgens een snelle tegenaanval in: 1-1.

Zo ging het enige tijd gelijk op tussen beide team. HCB '92 hield de verdediging goed dicht. Zo wist keepster Mary Swinkels een penalty te stoppen. In de aanval werden punten gepakt met doelpunten door onder meer Mandy van Abeelen, Miranda van Engelshoven, Nonja van de Langeberg en Annemarie Sens. Dit zette de stand op 7-5 in het voordeel van HCB '92 na ongeveer twintig minuten spelen.

Tegenstander EHV liet het er echter niet bij zitten en zette een tandje bij. De wedstrijd werd feller en door beide teams werd geknokt om de punten. Anouk Foolen scoorde nog vanuit een fraaie draai op de cirkel en Van Engelshoven wist het net te vinden voor HCB '92 na een snelle aanval over links. EHV kreeg een penalty mee en wist deze, net zoals nog een snelle aanval, te benutten. Beide ploegen gingen de rust in met 9-9.

FELHEID

In de tweede helft waren beide ploegen opnieuw aan elkaar gewaagd. EHV probeerde op snelheid ruimte te creëren in de verdediging van de Boxtelse handbalsters. Doordat de thuisploeg goed communiceerde achterin, er hard gewerkt werd en keepster Swinkels verschillende goede reddingen verrichtte, pakte dit niet in het voordeel van EHV uit. HCB '92 bleef bewegen in de aanval en vond hierdoor keer op keer gaten in de verdediging van de Eindhovense vrouwenploeg. Beide teams bleven volhouden en vochten voor de punten. De felheid in de wedstrijd nam nog meer toe, dat resulteerde voor zowel EHV als HCB '92 voor tijdstraffen van twee minuten. Het duel eindigde in 17-17, een uitslag waar beide ploegen tevreden op terugkeken.

FOTO BOVEN: HCB-speelster Mandy van Abeelen streed om de bal tegen EHV. Het duel eindigde in een gelijkspel. (Foto: Hans Verberk).

Uitslagen zaterdag 3 maart

HCB '92 DC1 - The Flyers        10-13

HCB '92/Zephyr HC1 - Novitas        8-14

Uitslagen zondag 4 maart

HCB '92 DA1 - MHV        36-6

HCB '92 DS1 - EHV        17-17

Programma zaterdag 10 maart

Bedo - HCB '92/Zephyr HC1        10.00

Bergeijk - HCB '92 E1        10.30

HWV - HCB '92 DC1        10.40

Bergeijk - HCB '92 DS1        19.00

Programma zondag 11 maart

HCB '92 DS2 - Artistos        09.15

HCG - HCB '92 DA1        12.00

The Flyers - HCB '92 E1        12.00

Programma maandag 12 maart

HCB '92 recr. - Bergeijk        Pius X, 20.00


SPANNING AL NA ÉÉN SPELRONDE WEG

Tafeltennissers BRTC spelen
in individuele meerkampen

Na de eerste speeldag tijdens de individuele meerkampen is het in de Boxtelse Recreatieve Tafeltennis Competitie (BRTC) alleen in poule 3 nog spannend. In poule 2 is er een duidelijke afscheiding na vier zeges van Erik van der Schoot. In poule 1 lijken ook de kaarten geschud. Maar er is nog kans voor de achtervolgers van Ad Brekelmans.

Maandag werd de eerste van twee ronden gespeeld in poules waar spelers naar speelsterkte zijn ingedeeld. In poule 3 wonnen Stef Schellekens , Lothar Groth, Arnold van der Heijde en Henk van de Laak drie van de vier gespeelde wedstrijden. Ad de Man en Dinie van de Nieuwenhuizen wisten elk twee partijen te winnen, terwijl Bart Theeuwes, Stephan Pennings en Joop van Eijk op deze eerste dag niet tot scoren kwamen. Wel moet hierbij worden aangetekend dat Van Eijk slechts één wedstrijd kon spelen en Pennings maar drie keer achter de tafel stond.

In poule 2 stak Van der Schoot weer in grootse vorm; hij zette alle vier gespeelde wedstrijden zonder ook maar een game af te staan in winst om. Een grote groep van zes spelers (Hans Fonken, Toon van Geel, Wim van Aarle, Geerta Pluut, Ad van Lier en Henk IJsseldijk) wist twee punten te behalen. Frans van Dun en Mari Smits wonnen ieder één keer. Met nog vier wedstrijden te spelen, wordt het een grote opgave om Van der Schoot nog van de winst af te houden.

In poule 1 wist ook Brekelmans alle vier partijen naar zich toe te trekken, terwijl Peter de Rooij driemaal won. Ad van Weert, Cees Hems en Hans van Weert trokken in twee partijen aan het langste eind, Uschi Meeuwis eenmaal. Hans van Haaren en Hans Stoker verloren alle partijen.

Komende week is er geen programma omdat een aantal BRTC-spelers competitieverplichtingen heeft voor de NTTB. Maandag 19 maart vindt de tweede ronde van de meerkampen plaats.


Judo Cup Brabant Oisterwijk: Liempde levert vier kampioenen af

Judo Club Liempde is vier kampioenen rijker. De club nam zaterdag met zeventien judoka's deel aan de wedstrijden om Judo Cup Brabant die in sportcentrum De Leye in Oisterwijk werden gehouden.

De meeste judoka's van de Liempdse club waren actief in het eerste deel. Elf judoka's werden in verschillende poules ingedeeld. Keira Kreijveld en Roel van Erp wonnen al hun wedstrijden. Zij werden dan ook kampioen van hun poule. Jop van de Ven en Senn Steenbakkers zaten samen in een poule. Beiden lieten erg mooi judo zien en moesten flink knokken voor hun punten. Ze werden echter een aantal keer verrast en die wedstrijden gingen dan ook verloren.

In de volgende ronde namen Gijs de Wit en Migus Ribeiro deel. Ondanks dat Ribeiro moe was, won hij al zijn duels en werd hij eerste. De Wit werd de eerste twee wedstrijden verslagen, maar kwam daarna sterk terug in de volgende twee potten waardoor hij nog verdienstelijk derde werd. In de derde ronde deden Cas de Wit, Guus Zwijnenberg, Ivar van Weert en Mees Koster mee. Zwijnenberg had er veel zin in en was fel. De een na laatste wedstrijd uit zijn poule ging tussen hem en De Wit. Beide jongens gingen ervoor. De Wit wist uiteindelijk te winnen en werd hiermee eerste, Zwijnenberg kreeg een derde plek. Al met al weer een dag met mooi en tactisch judo op een goed georganiseerd maar ook pittig toernooi van Team Coolen.