De tafeltennissters van Taverbo-Sabo in actie tijdens het NK in Zwolle. Links Amber van der Velde en rechts Marlotte Staps. (Foto: Taverbo-Sabo).
De tafeltennissters van Taverbo-Sabo in actie tijdens het NK in Zwolle. Links Amber van der Velde en rechts Marlotte Staps. (Foto: Taverbo-Sabo). Foto: Taverbo-Sabo

TAFELTENNISSERS TAVERBO-SABO PRESTEREN MATIG IN ZWOLLE

Damesdubbel strandt in kwartfinale NK

Amber van der Velde en Marlotte Staps van tafeltennisvereniging Taverbo-Sabo Boxtel namen afgelopen weekend deel aan het Nederlands kampioenschap tafeltennis 2018. In een goedgevuld Landstede Sportcentrum in Zwolle kwamen zij uit in zowel het enkel- als het dubbelspel.

Staps, die samen met Sören de Witte (TTC Middelburg) ook uitkwam in de mixed dubbel, wist zich niet te plaatsen voor de volgende ronde. Het koppel verloor in drie games van Cosmin Stan en Tali Cohen. In de damesdubbel was Staps met Van der Velde meer succesvol. De eerste ronde wonnen zij met 3-1. In de kwartfinale speelden de Boxtelse tafeltennissters tegen de hoger geplaatste Melanie Bierdrager en Angelique Gertenbach. Er werd tactisch gespeeld tegen deze combinatiedubbel van een aanvalster en een verdedigster. De eerste twee games gingen nipt verloren en beide dames zagen nog voldoende kansen op een overwinning. Maar in de derde game kwamen Staps en Van der Velde echter amper aan bod, waardoor het dubbeltoernooi hier voor hen eindigde.

ENKELSPEL

In het dames-enkelspel wisten beide speelsters zich niet te plaatsen voor de volgende ronde. Van der Velde verloor in vier games van Van Boheemen. Staps begon goed tegen Sharon Janssen en kwam 2-0 voor. Daarna lukte het niet meer en ging met 2-4 de winst naar Janssen.

JEUGD

Tijdens dit NK werd ook het jeugdklassentoernooi gespeeld. Hiervoor hadden Rick van der Schoot en Sjoerd van Heerebeek zich geplaatst dankzij goede resultaten in het afgelopen seizoen. Van der Schoot won vier van de zes wedstrijden, maar dit was net niet genoeg om door te gaan naar de volgende ronde. Van Heerebeek wist zich in de klasse A echter wel te plaatsen voor de kwartfinales maar moest na een spannende wedstrijd de winst aan Laban Tiemo (Argus) laten.