Afbeelding
Foto: AV Marvel

JEUGD STRIJDT IN SPRINT EN HOOGSPRINGEN

Marvel-atleten beloond met vijf podiumplekken

De junioren CD (12 en 13 jaar) van de Boxtelse atletiekvereniging Marvel gingen dit weekend de strijd aan met zo'n zestig leeftijdsgenoten in de regio Noordoost Brabant. Dat resulteerde in een vijftal medailles op diverse onderdelen.

Bij AV Oss stonden de onderdelen sprint, kogelstoten en hoogspringen op het programma. De inzet van de jeugdige Marvel-atleten en aanmoedigingen van de meegereisde ouders werd beloond met verbetering van hun persoonlijke records en podiumplekken in de driekamp.

Jannis Reijenga mocht in Oss op de hoogste trede stappen bij de junioren D1. Haar teamgenoot Daniek Meijer werd tweede. Bij de junioren D2 werd Jens van Oirschot tweede. Bij de meisjes junioren D2 pakten Annika van der Broek en Roos Reijenga op respectievelijk zilver en brons.

FOTO BOVEN: Een tweede plaats voor Annika van der Broek (links) en een derde plaats voor Roos Reijenga (rechts).


JRC Ducks start nieuw seizoen

De honk- en softbalteams van de Boxtelse vereniging JRC Ducks maken zich op voor een nieuw seizoen. Alle ploegen hebben vanaf januari een aantal zaaltrainingen gehad, een enkel team heeft daarnaast ook nog bootcamptrainingen gevolgd om in conditie te blijven. Komend weekeinde staan de eerste oefenwedstrijden op het programma.

Verschillende leden namen onlangs deel aan een scheidsrechterscursus waarbij spelregelkennis, praktische ervaring en zeker ook de mentale weerbaarheidsvaardigheden getoetst werden. Dit alles voor een goede basis met meer vertrouwen achter de plaat en in het veld. Kortom: Ducks is klaar voor het nieuwe seizoen.

Programma zaterdag 10 maart

Beeball majors: Roef! - Ducks        10.30

Pup. hb: Gryphons - Ducks        13.30

Jun. sb: Ducks - Tilburg        14.00

Programma zondag 11 maart

Asp. sb: driekamp Roef!        13.00

Sen. sb: Ducks - Nuenen        11.00

Sen. hb: Ducks 1 - Roef!        15.00

Sen. hb: Ducks 2 - Gryphons        11.00


SPELLETJES SPELEN MET SENIOREN

Gidsen Scouting Boxtel op bezoek bij Liduina

De gidsen van Scouting Boxtel zijn op bezoek geweest bij verpleeghuis Liduina. Ongeveer twintig meiden van 11 tot en met 15 jaar oud hebben hier met bewoners van de afdeling somatiek bordspellen gespeeld en vijf meiden deden mee aan de workshop volksdansen met dementerenden. Zowel de scouts als de senioren hebben een leuke avond gehad.

Scouting omvat veel verschillende activiteiten. Die variƫren op woensdagavond van koken tot bosspelen. Hierin past ook een bezoek aan het verzorgingstehuis, omdat de scouts ook graag iets betekenen voor de samenleving.
De avond begon al vroeg. Vijf gidsen sloten aan bij de workshop volksdansen voor bewoners met dementie. Lotte en Sofie (beiden 13 jaar) vonden het erg leuk om de bewoners te begeleiden. Ergens anders in het gebouw ontmoetten twintig andere gidsen de bewoners van de afdeling somatiek in een kamer waar al veel bordspellen klaar stonden. Sjef legde een aantal gidsen de regels van sjoelen uit. Nena (12 jaar) vond het erg gezellig om met haar vriendinnen en Sjef de bordspellen te spelen.

De scouts hebben veel geleerd van de senioren en ze hebben allemaal een geslaagde avond gehad. Mariska (activiteitenbegeleider Liduina) gaf aan dat ze zag dat er veel contact was ontstaan en dat het leuk was om jong en oud bij elkaar te zien. Deze avond was zeker voor herhaling vatbaar.

FOTO ONDER: Enkele gidsen van de scouting spelen een bordspel met een Liduina-bewoner. (Foto: Scouting Boxtel).

Afbeelding