Afbeelding
Foto: Peter de Koning

'IDEE LATEN VAREN DAT AANTAL WINKELS TOENEEMT'

Verkeer en winkelgebied zorgenkind in centrum

RENS VAN DEN ELSEN

De inwoners van het Boxtelse centrum maken zich zorgen over twee zaken: de inrichting van het winkelgebied en de verkeersproblematiek. Bij dat laatste speelt vooral het parkeerbeleid een grote rol, maar ook de sluiting van de dubbele overweg laat hen niet onberoerd. Wat het winkelgebied betreft is vooral de leegstand en de aankleding de centrumbewoners een doorn in het oog. Dat blijkt uit de uitkomsten van de enquête die stichting Brabants Centrum onlangs heeft gehouden onder haar leden.

Boxtel heeft volgens centrummanager Berry Dankers een mooi centrum, maar het moet compacter. ,,Het idee dat er nog honderd nieuwe winkels bij komen, moeten we echt laten varen. Nederland kampt al met een overschot aan winkelgebied, dan moeten we niet denken dat Boxtel anders is. We moeten laten zien dat we een uniek centrum hebben. Kijk bijvoorbeeld naar het Oertijdmuseum. Dat is, mijns inziens, uniek in de wereld, doe daar dan ook wat mee. Ik merkte in het verleden nog dat bewoners en ondernemers een bijna apathische houding aannamen als het ging om samenwerken en ideeën aandragen richting de gemeente. Daar zit nu wel wat verandering in. Kijk naar de ideeën die verschillende partijen voor het centrum heeft."

DRIE IDEEËN

Op dit moment liggen er namelijk drie verschillende ideeën voor de dorpskern. De gemeente zet in met Boxtel Binnen de Bruggen, dat de aanwezigheid van de Binnendommeltjes weer terug moet brengen in de vorm van kunst en duurzame uitingen. Daarnaast hebben ook de Stichting Toekomst Stationsstraat en de werkgroep Sfeer en Beleving van de Stichting Centrummanagement hun licht over de inrichting van de straten laten schijnen. Door al deze plannen samen te voegen, moet er straks een centrum ontstaan waar bezoekers graag verblijven en inwoners fijn leven.

Dankers: ,,Ik denk dat we alles op alles moeten zetten om deze projecten samen te voegen. Dat zou voor het centrum fantastisch zijn. Maar daarbij moeten we ook goed kijken naar de aanloopstraten zoals de Stationsstraat en Fellenoord, die mogen geen ondergeschoven kindje worden. De gemeente zou bijvoorbeeld flexibeler moeten omgaan met aanpassingen in de bestemming van een pand zodat het makkelijker wordt om bijvoorbeeld van een restaurant woningen te maken."

Tijdens een aantal creatieve sessies hebben verschillende partijen, zoals waterschap De Dommel, Kunstlicht99, Heemkunde Boxtel, maar ook inwoners en ondernemers hun ideeën over de inrichting van het centrum op tafel gelegd. Frits Fastenau, projectleider voor Boxtel Binnen de Bruggen vanuit de gemeente Boxtel, gaf in een eerdere reactie al aan zoveel mogelijk projecten samen te willen voegen. Op die manier kan de gemeente putten uit verschillende subsidiepotjes. Dinsdag 13 maart krijgt de gemeenteraad een eerste blik op het conceptplan, maar de uiteindelijke besluitvorming en uitvoering is aan de nieuw te vormen raad na 21 maart.

Een aanzienlijk deel van de geënquêteerden heeft aangegeven dat het opknappen van het Stationsplein en de herinrichting van de cultuurhistorische as al een goede stap naar een vernieuwd centrum is.

VERKEER

Een ander probleem waar de centrumbewoners zich zorgen om maken is de verkeersdrukte en veiligheid in de wijk. Uit de enquête blijkt dat de ondervraagden vinden dat er de komende raadsperiode écht een oplossing moet komen voor de verkeersproblemen en de sluiting van de dubbele overweg. Maar ook het parkeerbeleid in de dorpskern zorgt voor veel reacties. Vorig jaar werd een groot deel van het centrum aangemerkt als blauwe zone. Zo wil de gemeente er voor zorgen dat bewoners hun auto kwijt kunnen en dat het winkelend publiek aan de rand van het centrum parkeert. Maar volgens diverse ondervraagden wordt het probleem hiermee alleen maar opgeschoven.

Verantwoordelijk wethouder Herman van Wanrooij erkent dat er een parkeerprobleem is in het Boxtelse centrum: ,,We hebben daar een schaarste aan parkeerplekken. Iedereen wil graag recht voor de deur parkeren, dat is gewoon niet altijd mogelijk. Maar als we allemaal een beetje inschikken moet het passen." Volgens centrummanager Dankers is dat echter onzin. ,,Veel mensen parkeren nu de auto op het Breukelsplein om vervolgens de trein naar hun werk te nemen. Juist voor hen is er een ruime parkeerplaats aan de Van Salmstraat aan de overzijde van het spoor, maar die staat nagenoeg leeg. Laat de gemeente daar eens naar kijken. Voor betaald parkeren zoals achter het station, is Boxtel nog niet klaar."

Voor de komende periode zijn er dus nog genoeg onderwerpen in het centrum waar de nieuwe gemeenteraad zich over kan buigen. Dankers oppert nog: ,,Misschien is een centrumwethouder die ook naar verkeer en cultuur kijkt een goed idee?"

FOTO BOVEN: De Stationsstraat kent veel leegstand en is aangemerkt als belangrijke aanloopstraat naar het winkelgebied. (Foto: Peter de Koning).