Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

STUIVERTJE WISSELEN AAN IN DE TOP

De Amateur voert nu de lijst aan in biljartcompetitie

Waar er twee vechten om een been, gaat de derde ermee heen. Die uitspraak was afgelopen week van toepassing in de top van de librecompetitie die de Boxtelse Biljart Bond houdt. Want terwijl Uit de Kom en Het Groene Laken in een verwoede strijd om de koppositie verwikkeld zijn, heeft De Amateur 1 nu de leidende rol op zich genomen.

Het gaat waarschijnlijk tot de laatste speelronde duren voordat de uiteindelijke winnaar zich toont. De Amateur 1 heeft namelijk één wedstrijd meer gespeeld dan zijn achtervolgers Uit de Kom (op een achterstand van 24 punten) en Het Groene Laken (op 26 punten). De koploper heeft dan pas zijn wedstrijdvrije week. De grootste kanshebbers hebben dus ruimschoots de tijd om zich te bezinnen, hun hoeven te schrapen en op de eindstreep af te stormen.

Ondertussen wist De Amateur 2 op maandagavond in Het Geveltje twee wedstrijden te winnen met twaalf punten. Tonnie van der Steen en Corné Franken waren te sterk voor Perry van Weert en Bennie Bakker. Maar de bezoekers uit De Comsche Hoeve lieten zich niet onbetuigd en veroverden eveneens twee maal twaalf punten. Michel de Gelder en René van Tongeren zegevierden over Harrie Appeldoorn en John Aarts. Uit beide teams behaalde een speler bijna het dubbele van zijn gemiddelde. Dit gold voor Van der Steen en De Gelder.

INTERESSE

Ook op maandag, maar dan in De Adelaar, liet Het Groene Laken zien nog steeds volop geïnteresseerd te zijn in de Boxtelse titel. In de wedstrijd tegen De Amateur 1 wist de ploeg alvast vijf punten in te lopen. Vooral Jo Bovens deed het die avond voortreffelijk en als penningmeester was hij met zijn series niet te zuinig. Joop de Langen, die wegens gebrek aan spelers twee keer moest aantreden, leverde in zijn eigenlijke partij de enige overwinning aan zijn club.

Op vrijdag leverden De Comsche Hoeve 2 en 't Krijtje een gelijkopgaande strijd. Voor de thuisclub zorgden Pascal Leijten en Robert Huijberts voor de winst van twee keer twaalf punten, voor de bezoekers deden Gerard van den Biggelaar en Jan Klokgieters dat.

Na tien ronden staat De Amateur 1 op de eerste plek in de librecompetitie met 345 punten, gevolgd door De Comsche Hoeve 2 (330 punten) en 't Krijtje met 327 punten.


LIEMPDSE CLUB ZAKT NAAR MIDDENMOOT

Pijnlijk verlies voor kaderteam biljartclub Wapen van Liempde

De uitwedstrijd tegen Carambole/Rademaker uit Rumpt leverde het kaderteam van biljartvereniging 't Wapen van Liempde/RegioBank een pijnlijke nederlaag op. De Liempdenaren verloren met 6-2 en zijn inmiddels afgezakt naar de middenmoot van de ranglijst.

Alleen Martien van den Tillaart won zijn partij van 170 caramboles in veertien beurten. Henry van Dijk kwam na dertien beurten ruim dertig caramboles tekort. Ook Harm van de Laar kon het zijn tegenstander niet moeilijk maken en verloor in twaalf beurten.

In de laatste partij van de middag moest Cees van Eindhoven zijn meerdere erkennen in de Carambole-speler, die het karwei in zeven beurten klaarde.

DISTRICTSKAMPIOEN

De strijd om het kampioenschap van het district 's-Hertogenbosch bij het bandstoten in de tweede klasse is gewonnen door Leo van Hastenberg. Hij eindigde na zeven partijen op twaalf punten en een algemeen gemiddelde van 3,19. Ook zijn hoogste serie van 24 was de beste van het toernooi. In april vind het gewestelijk kampioenschap plaats in Ottersum.

Uitslagen week 9
Wapen van Liempde - Carambole        2-6
Wapen van Liempde 1 - BBG        27-26
W. v. Liempde 2 - W. v. Liempde 3        27-27


WISSELVALLIGE WEEK VOOR BILJARTCLUB

Zeldzame verliespartij, maar toch winst voor 't Ivoor

Met een moyenne van 30,80 slechts zeven punten halen komt zelden voor. Toch overkwam het Don van der Wiel, speler van het eerste libreteam van de Boxtelse biljartclub 't Ivoor. Hij maakte 153 caramboles van de te maken 200 in slechts vijf beurten, Zijn tegenstander van BV De Hazelaar moest 160 caramboles maken maar deed dat ook in hetzelfde aantal beurten. Fouad Hasbani en Chris Fasseur wonnen beiden hun partij zodat de eindzege toch naar 't Ivoor ging. De ander teams van 't Ivoor presteerden vorige week wisselvallig.

Zo moest het tweede team het afleggen tegen Royal 5. Ad van Os redde nog wel de eer, maar Peter Franken en Peter van Giersbergen verloren allebei. Het derde team leed ook een nederlaag. Daar gingen alle drie partijen verloren, allemaal met een gering verschil.

Bij de afdeling recreanten speelden team 1 en team 2 van 't Ivoor tegen elkaar. Daarin werd duidelijk dat het eerste team niet voor niets lijstaanvoerder is. Het overklaste team 2 en nam afstand op de ranglijst. Fouad Hasbani, Jacques van Loon en Toon Bevers trokken allemaal aan het langste eind. Alleen Peter Franken moest zijn meerdere erkennen in André Vissers.

Team 3 was volledig de weg kwijt in de wedstrijd tegen Sonnevanck 3. Alle vier partijen gingen ruim verloren. Team 4 deed het daarentegen beter tegen Café Schuttershof. Het won mede door winstpartijen van Ton Rooms en Leo Huijbers.

DRIEBANDEN

Bij de driebanders was de score ook negatief voor 't Ivoor. Hier verloor team 5 van NAL 8 ondanks twee winstpartijen omdat Frits Radema teveel punten liet liggen voor de eindzege. Team 6 leed een nederlaag tegen De Hopbel. Hier redde Jacques van Loon de eer met een prima moyenne van 0,714. Het lichtpuntje kwam van team 7 dat zijn tegenstander, Pas Buiten 1, overklaste met 28-17. Johan Beaard en André Vissers wonnen hun partij ruim.

Bij de avondcompetitie driebanden op de kleine tafel speelde het team van 't Ivoor een goede wedstrijd tegen de nummer twee op de ranglijst, BC 't Zuid. Met name Jacques van Loon deed van zich spreken door zijn winstpartij te spelen met een moyenne van 1,000. René de Windt won ook zijn ontmoeting met een mooi moyenne van 0,575 en Louis van der Meijden speelde remise met een moyenne van 1,113. Er werd gewonnen met 30-22.

Op het grote laken verloren de driebanders uit het tweede team van 't Ivoor met 28-30 van Touche 1 uit Oss. Leo van Westelaken en Fouad Hasbani kwamen beiden één carambole tekort voor winst en moesten genoegen nemen met negen punten. Louis van der Meijden speelde een remisepartij en bracht het totaal op 28 punten.

Programma maandag 12 maart

R3: Triangel Bar 1 - 't Ivoor 1         13.00

R3: NGTR 4 - 't Ivoor 2         13.00

R3: 't Ivoor 4 - NAL 2         13.00

A: BC Ammerzoden 2 - 't Ivoor 1         19.30

Programma dinsdag 13 maart

R3: De Vliedberg 4 - 't Ivoor 3         13.00

C1: 't Ivoor 1 - Krijt op Tijd 1         19.30

B1: Rio-Bar 1 - 't Ivoor 1         20.00

C2: 't Ivoor 3 - Wapen v. Eerschot 3         20.00

Programma woensdag 14 maart

R5: 't Ivoor 5 - Pas Buiten 1         13.00

R5: 't Ivoor 6 - De Piepers 4         13.00

C2: 't Ivoor 2 - Krijt op Tijd 3         20.00

Programma donderdag 15 maart

R5: 't Ivoor 7 - D'n Brouwer 4         13.00