Afbeelding
Foto: Peter de Koning

FEESTMIDDAG MET HAPJES EN OPTREDENS VOOR BEWONERS

Communicantjes trakteren in het Wereldhuis

LINDA VAN DE WIEL

Cakejes, gehaktballetjes, peperkoek en blokjes kaas. De 31 communicantjes van de Angelaschool, Prinses Amaliaschool en Molenwijkschool hadden flink hun best gedaan. Niet alleen door van allerlei lekkers te maken, maar ook met optredens. Vanuit de thema's 'verbinden' en 'allemaal samen' verzorgden de kinderen samen met een aantal ouders vrijdag 2 maart een gezellige middag voor de bewoners van het Wereldhuis aan de Achterberghstraat in Boxtel.

Maaike van Alphen, één van de ouders die de organisatie van de geslaagde middag op zich nam, vertelt: ,,Normaal gesproken zamelen we geld in voor een goed doel. Maar de thema's 'verbinden' en 'allemaal samen' leenden zich prima voor een leuke activiteit. We kozen er daarom voor om samen met de kinderen deze feestelijke middag te organiseren."

GOOCHELACT

Feestelijk was de middag zeker. Naast verwend te worden met schalen vol hapjes, werden de ruim vijftig bewoners van de beschermde woonomgeving getrakteerd op ruim een dozijn optredens. Van gitaar- en drumspel, tot zang en dans. Maylinn van Vreede (8) voerde met haar vriendin zelfs een goochelact op. ,,Ik trok een kaart zonder hem te zien en raadde dat het een harten tien was", zegt ze trots. Ze vervolgt: ,,Ik doe vanmiddag mee omdat ik mijn communie ga doen. Ik wil alles weten over Jezus. Ik weet al dat hij dood moest en dat hij heel lief was."

De zevenjarige Niels van Meersbergen geeft toe dat hij de cadeautjes die hij gaat krijgen ook erg interessant vindt. ,,Maar ik leer ook heel veel hoor, vooral over God en Jezus."

LEREN OVER GOD

Leren over God is iets waarmee bewoonster mevrouw Brattinga (82) ook erg bekend is: ,,Als zuster heb ik in Kongo jarenlang - van 1957 tot 2006 - kinderen voorbereid op hun eerste communie. Toen ik hoorde dat deze middag werd georganiseerd, wist ik meteen dat ik wilde komen. Ik ben dol op kinderen. En ook op heerlijke lekkernijen", glundert ze.

Meneer Kapteijns (81) geniet ook van de aangename middag. ,,Het is lekker druk en gezellig. Ik heb al een paar lekkere hapjes op en kijk naar de kinderen. Of ik ook kleinkinderen heb? Jazeker, maar die gaan allemaal richting de lengte van twee meter", lacht hij.

GEVULDE EIEREN

Imke Brullemans (8) staat intussen te wachten tot ze aan de beurt is voor haar optreden. ,,Ik ga samen met mijn vriendin dansen op het liedje 'Heartbeat'. En mama heeft gevulde eieren gemaakt als hapje. Ik heb niet meegeholpen, ik moest natuurlijk oefenen", legt ze wijs uit. ,,Zenuwachtig ben ik niet hoor, ik ga het optreden gewoon doen."

GROTE FOTO BOVEN: Jonge communicanten brachten vrijdag hapjes rond voor de bewoners van het Wereldhuis.

KLEINE FOTO: Ook gaven sommige kinderen een demonstratie met een voetbal. (Foto's: Peter de Koning).


JRL exposeert voorwerpen van afval in Het Goed

Technasiumscholieren van het Jacob-Roelandslyceum in Boxtel stellen nog tot 13 maart voorwerpen van herbruikbaar afval tentoon in kringloopwinkel Het Goed.

De school gaf de leerlingen de opdracht op een innovatieve manier om te gaan met gebruikte producten. Hiervoor werkte de school samen met Het Goed. De werkstukken van de leerlingen worden per opbod verkocht ten bate van een goed doel. Tot maandag 12 maart kunnen bezoekers bieden op de tentoongestelde stukken. De opbrengst en de bestemming wordt een dag later, dinsdag 13 maart om 10.00 uur bekendgemaakt in het bijzijn van wethouder Peter van de Wiel.

Mensen die het hoogste bod hebben uitgebracht, kunnen de creaties van de studenten na dinsdag ophalen bij Het Goed. De kringloopwinkel is gevestigd aan de Industrieweg 6 in Boxtel.

Afbeelding