Bij de viering van het 75-jarig bestaan in 1983 werd dit groepsportret van Boxtel's Harmonie gemaakt. 24 muzikanten zijn nog lid; 20 zijn overleden en 34 gestopt. (Foto: Harrie van Breugel).
Bij de viering van het 75-jarig bestaan in 1983 werd dit groepsportret van Boxtel's Harmonie gemaakt. 24 muzikanten zijn nog lid; 20 zijn overleden en 34 gestopt. (Foto: Harrie van Breugel). Foto: Harrie van Breugel

WEERZIEN VAN OUD-LEDEN OP ZATERDAG 30 JUNI IN MUZIEKHUIS

Boxtel's Harmonie vormt reünieorkest

Boxtel's Harmonie heeft de afgelopen maanden ruim tweehonderd namen getraceerd van oud-leden. Samen met hen wil de muziekvereniging, in het kader van het 110-jarig bestaan, een reünie houden. En daar wordt uiteraard óók muziek gemaakt.

Via internet hebben inmiddels zo'n zestig oud-leden positief gereageerd op het plan om elkaar weer eens te treffen. Ongeveer de helft daarvan geeft aan ook mee te willen doen in een speciaal te formeren reünieorkest. Oók mensen die al jaren geen instrument meer hebben aangeraakt...

Zaterdag 30 juni wordt daarvoor gerepeteerd in Muziekhuis Boxtel. Diezelfde dag moet ook een korte uitvoering plaatsvinden met aansluitend een feestavond voor de muzikanten en hun partners.

De organisatoren van de reünie denken het merendeel van de oud-leden wel bereikt te hebben via Facebook en e-mail. ,,Maar er kunnen natuurlijk altijd mensen zijn die we over het hoofd gezien hebben. Vandaar dat we nu ook via de krant een oproep doen aan belangstellenden om zich te melden. Dat geldt met name voor oud-leden die tot op heden niet op de hoogte waren van de reünie", stelt woordvoerder Rob Zink. Hij vervolgt: ,,Maar ook de mensen die we digitaal benaderd hebben, maar nog niet reageerden hopen we hiermee over de streep te trekken om toch mee te doen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd."

Mensen die willen deelnemen aan de reünie en zich nog niet hebben opgegeven, kunnen een e-mail sturen met naam- en adresgegevens naar reunie@boxtelsharmonie.nl.

JUBILEUMWEEKEINDE

De reünie maakt onderdeel uit van een jubileumweekeinde waarin Boxtel's Harmonie viert dat de muziekvereniging 110 jaar geleden werd opgericht. Van vrijdag 29 juni tot en met zondag 1 juli worden diverse activiteiten gehouden in en rond het repetitielokaal, Muziekhuis Boxtel aan de Passage Riche. Daar wordt onder meer ook een aantal jubilarissen gehuldigd.