Afbeelding
Foto:

Verkiezingen op 21 maart

Spannende tijden voor Marria van den Hoven. Al 20 jaar zet zij zich vanuit het Platform Selissen in voor onze wijk . Op dit moment als secretaris en penningmeester. Wijkbewoners kennen haar als een vrouw van weinig woorden en veel daden. Werken als sterke kracht op de achtergrond, zorgen dat alles gesmeerd loopt. Bezig met herinrichting en schoonhouden van de wijk, de wijkkrant, speeltuinplannen, kerstmarkt, ondersteunde de Bazaar, rolstoelvriendelijke paden en ommetjes, buurtmoestuinen. Op dit moment maakt ze zich sterk voor een buurttuin achter de Celloflat aan de Baandervrouwenlaan. Daarnaast bewaakt zij ons wijkbudget. Marria is van alle markten thuis: mouwen opstropen en schouders eronder. Als ze kon toveren hadden we meer professionele ondersteuning in onze wijk. Was maatschappelijk werk dichter in de buurt en hadden we bijvoorbeeld een eigen wijkverpleegkundige. Zij wil graag dat er meer schot komt in de plannen van Selissenwal. Denk aan het kindlint, een goede plek voor de jeugd en een fijne huiskamer voor de wijk.
Om de relatie wijk en gemeente te versterken is ze in de politiek en in de gemeenteraad gegaan. Wat speelt in onze wijk, geldt vaak ook Boxtel breed. Zij heeft zich ingezet voor wijkgericht werken en is blij met de wijkmakelaars en de betere relatie met de gemeente. Zij wil graag dat vanuit het gemeentehuis en maatschappelijke organisaties van buiten naar binnen wordt gewerkt. Dat medewerkers aansluiten bij de vraag uit de wijken en niet bij wat zij zelf willen.
Marria heeft gekozen voor een sociale, lokale partij: DPBL tegenwoordig INbox. Zo heeft ze meer speelruimte dan bij een landelijke partij en kan ze beter aansluiten bij hetgeen in Boxtel leeft. Met INbox zet zij zich in voor mobiliteit: ruimte voor alle weggebruikers, veilige fietsroutes en goed begaanbare stoepen. Marria gaat voor groene wijken waar je prettig kunt wandelen. Zij wil betaalbare woningen voor ieder. Zij wil steunpunten in de wijk als uitvalsbasis voor maatschappelijke werk en wijkverpleging. Zij pleit voor goede heldere informatie aan bewoners en dat bewoners meer samen mogen bepalen wat nodig is in hun straat of wijk. Zij gaat voor duurzame verwerking en hergebruik van afval als grondstof.
Marria is een pareltje in onze wijk en gemeente. Als u de inbreng van onze wijk in de gemeenteraad wilt behouden stem dan op haar. Laat uw stem niet verloren gaan.

Afbeelding