Afbeelding
Foto: wijkbijeenkomst

Vervolg wijkbijeenkomst

Tijdens de bewonersavond op 1 november is veel verteld, zijn er opmerkingen gemaakt en vragen gesteld. Op de tafels lagen briefjes waar bewoners vragen konden opschrijven waar ze nog geen antwoord op hebben gekregen en hun wensen konden uiten. Het bestuur van het Platfom is met die vragen en wensen aan de slag gegaan.
Verkeer: Er waren nog al wat vragen en opmerkingen over het verkeer: Er wordt te hard gereden door de wijk, ook wordt er vaak op stoepen geparkeerd. En daar had men een hoop oplossingen voor, drempels, meer verkeersborden, flitspalen. Al de maatregelen hebben niet zo veel zin, de hele wijk is een 30 km zone. Het zijn vooral wijkbewoners die verkeerd parkeren of te hard rijden. Als wij als wijk vinden dat het nodig is kunnen we vragen of boa's komen controleren in de wijk.
Afval/grondstoffen: Bij Hoogheem wordt afval gescheiden verzameld, georganiseerd door bewoners en in Oost loopt op dit moment een proef om op een andere manier afval en grondstoffen op te halen. Met de ervaringen die de gemeente daar op doet gaat gekeken worden of dit ook in andere flatgebouwen kan en wat er verder anders en beter kan.
Jeugd: De burgemeester heeft gesprekken gevoerd met jongeren en heeft dat overgedragen aan het jongerenwerk. Het bestuur van het platform krijgt binnenkort een gesprek met de wethouder jeugd en en een jongerenwerker. Jongeren hadden gevraagd om een klankbordgroep of een jongeren spreekuur en we bespreken dan of dat nog nodig of gewenst is.
Ergernissen: "Het hekwerk op de Parkweg langs Moorwijk is stuk, hangt op sommige plaatsen gevaarlijk scheef, na een storm hangen er grote takken los en zijn er bomen omgewaaid". Het gebied is niet van de gemeente maar er is door de gemeente een brief naar de eigenaar gestuurd waarin gewezen wordt op de gevaarlijke situatie die er ontstaat door het slechte onderhoud van het hekwerk en de bomen en er wordt gevraagd dat te herstellen.