Jan-Willem Ketelaers gaat er vol voor tijdens de repetitie van Jesus Christ Superstar in de gemeentewerf op het Boxtelse bedrijventerrein Ladonk. (Foto: Peter de Koning).
Jan-Willem Ketelaers gaat er vol voor tijdens de repetitie van Jesus Christ Superstar in de gemeentewerf op het Boxtelse bedrijventerrein Ladonk. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

CAST ROCKOPERA REPETEERT OP IJSKOUDE GEMEENTEWERF

'Jesus Christ' krijgt steeds meer vorm

De gemeentewerf op het Boxtelse bedrijventerrein Ladonk was zaterdag alvast even het domein van Jezus Christus en zijn gevolg van acteurs. Er werd namelijk voor het eerst in de grote hal aan de Mijlstraat gerepeteerd voor de musical Jesus Christ Superstar. Het was wat koud in het onverwarmde gebouw, maar met wat extra lagen kleding was het goed te doen.

De organisatie wilde voor deze uitvoering het kerkelijke loslaten en gaan voor een meer hedendaagse versie van het aloude verhaal over de lijdensweg van Jezus Christus. Daarom is gekozen voor de gemeentewerf als speellocatie omdat die een industriƫle uitstraling heeft. De hoofdrol wordt gespeeld door Jan-Willem Ketelaers uit Oisterwijk. Charlotte Pennings kruipt in de huid van Maria Magdalena. De machthebbers in het spel zijn nu mannen in pak en het 'volk' is een afspiegeling van de hedendaagse maatschappij.

Het hele team oefent al sinds oktober wekelijks op alle zangpartijen, maar nu de uitvoeringen steeds dichterbij komen gaat ook het aantal repetities omhoog.

UITVERKOCHT

De Boxtelse musical wordt op 23, 24 en 25 maart opgevoerd. De drie voorstellingen zijn al een tijdje stijf uitverkocht, tot groot genoegen van het ensemble.