Afbeelding
Foto: Peter de Koning

EINDE SLOOP NADERT, BINNENKORT START BOUW

Witte woningen bijna uit straatbeeld

Van de 45 huizen aan de Van Hugenpothstraat en de Hendrika van Haeftenstraat in Boxtel is niet veel meer over. In amper drie weken tijd zijn de bekende witte woningen tot hoopjes steen en gruis teruggebracht. Als de laatste resten van het terrein zijn gehaald, kan gestart worden met het bouwrijp maken van de grond.

Op de locatie komen 25 eengezinswoningen en acht appartementen in twee woonlagen. De nieuwbouw wordt nul-op-de-meter: huizen die evenveel (of meer) energie opwekken dan ze nodig hebben. Woonstichting Sint-Joseph uit Boxtel heeft het project in handen en aannemer BAM zorgt voor de realisatie.

De sloop is begin deze maand gestart en zou zo'n zes weken in beslag nemen, maar de werkzaamheden vorderden sneller dan gedacht. Of deze meevaller nu ook positieve gevolgen heeft voor de oplevering van de woningen, is niet bekend. De verwachting van Sint-Joseph is dat de huizen in het tweede kwartaal van 2019 worden opgeleverd.

De oude huizen waren noodwoningen uit 1945 en zijn in opdracht van Sint Joseph gesloopt omdat ze op alle fronten gedateerd waren. Eind december leverden de laatste bewoners hun sleutels in; voor iedereen is vervangende woonruimte gevonden.

FOTO BOVEN: Van de witte woningen is niet veel meer over. (Foto: Peter de Koning).