Afbeelding
Foto: Peter de Koning

What's up Kian en Noï?

In gemeenschapshuis De Rots aan de Nieuwe Nieuwstraat in Boxtel vindt eens per maand op woensdagmiddag een kinderactiviteit plaats. De ene keer is dat een high tea, de andere keer een bingospel. En gisteren vond er een beautymiddag plaats. Naast Noï Hoevenaars (11) waren hier veel meiden aanwezig. En Kian van de Langenberg (7), die zich prima staande hield tussen al die grietjes…

Noï, wat kun je hier vanmiddag allemaal doen? ,,Ik heb net mijn haren laten invlechten en een gezichtsbehandeling gehad. Ik wil me nu nog laten opmaken en mijn nagels laten lakken."

Kian, wat heb jij al gedaan? ,,Ik heb mijn nagels laten lakken, in geel en blauw. Dat zijn mijn lievelingskleuren. Als ik naar een schilderij kijk, vallen deze kleuren me altijd op. Ik laat zo nog iets op mijn gezicht smeren. Er zit honing in en daar houd ik van. Mijn huid wordt daar heel zacht van."

Zijn jullie thuis ook met schoonheid bezig? Noï: ,,Jazeker, ik houd van make-up. Dat hoort bij mij. Ik doe graag mascara op. Verder draag ik nog niet zoveel hoor. Ik weet ook niet zo goed hoe het moet. Soms mag ik oefenen op mijn moeder. Veel make-up wil ik ook niet dragen, hoor. Ik vind Selina Gomez bijvoorbeeld heel mooi maar ben ook heel tevreden met mezelf." Kian: ,,Mijn zus Nikki maakt me soms op, jongens kunnen dat ook leuk vinden. Maar ik mag haar niet opmaken. Haar opmaakpop wel. Ik doe graag oogschaduw en lippenstift op. En lak de nagels. En samen met Nikki maak ik soms sieraden."

Noï, kies jij later een beroep dat met schoonheid te maken heeft? ,,Misschien dat ik een bijbaantje neem dat ermee te maken heeft. Maar ik wil graag pedagogisch medewerker worden en met kinderen gaan werken."

En jij Kian, wat wil jij worden? ,,Ik wil graag mensen verven. Ik bedoel dat ik ze wil opmaken. Ik weet nog niet goed hoe ik dat moet doen, maar ik kan nog veel oefenen op de pop van mijn zus."

Meer informatie over de kinderactiviteiten is te vinden op Facebook onder 'Rots Kidz'.

FOTO RECHTS: Noï (vooraan) en Kian genieten van een gezichtsbehandeling tijdens de beautymiddag in De Rots. (Foto: Peter de Koning)