Afbeelding
Foto: Sander van Gils

ACTIE IN BOXTEL EN LENNISHEUVEL

Blusploegen rukken uit voor brandjes in twee schoorstenen

Maandagmiddag is de Boxtelse brandweer twee keer uitgerukt voor een schoorsteenbrand. Kort voor half twee kwam een blusploeg in actie in de Veldakkerstraat, iets meer dan twee uur later was inzet vereist in kerkdorp Lennisheuvel.

In Lennisheuvel (foto boven, Sander van Gils) moest zwaar gereedschap uit het blusvoertuig gehaald worden om de kap bovenop de schoorsteen te kunnen verwijderen. Ondertussen was het rookkanaal schoon gebrand zodat enkel een controle van bovenaf voldoende was. In de Veldakkerstraat werd het schoorsteenkanaal wél door de brandweer schoongeveegd.

In beide gevallen werd de brandweer van Boxtel bijgestaan de collega's uit 's-Hertogenbosch welke met een ladderwagen ter plaatse kwamen.


Boxtel

Teken- en schildercursus

Hobbycentrum Boxtel aan de Baroniestraat start een nieuwe groep waar deelnemers leren tekenen en schilderen. Elke dinsdag komen deelnemers van 09.30 tot 12.00 uur bijeen onder leiding van Rinie van der Wiel. Aanmelden via www.hobbycentrumboxtel.nl of telefoonnummer (0411) 21 03 55.

Lennisheuvel

Ontdekkingsreis

In gemeenschapshuis Orion te Lennisheuvel vindt dinsdag 13 maart vanaf 19.30 uur een gespreksavond plaats waar deelnemers zich buigen over allerlei levensvragen. De gratis avond is een initiatief van Passage-School, een instelling voor bewustzijnsontwikkeling. Meer informatie is te vinden op: www.heteigenpad.nl.