PROGRAMMA MET OPTREDENS EN PROEVERIJ

Internationale Vrouwendag in jongerencentrum B-Town

Met ondersteuning van welzijnsorganisatie ContourdeTwern organiseert een groep van zes vrijwilligers al acht jaar lang in Boxtel activiteiten in het kader van Internationale Vrouwendag. Donderdag 8 maart luidt het thema van de bijeenkomst in jongerencentrum B-Town 'Wij zijn gelijkwaardig'.

Gelijkwaardigheid krijgt aandacht door middel van een spreekster met ervaring, maar ook door met elkaar het gesprek aan te gaan, stellen de organisatoren.

Het is dan ook de bedoeling om aandacht te vragen voor alle vrouwen in wereld die nog steeds niet gelijkwaardig behandeld worden. Internationale Vrouwendag stond en staat dan ook voor het gevoel van solidariteit en strijdbaarheid.

VANAF 14 JAAR

Het programma in B-Town aan de Baroniestraat start 8 maart om 19.00 uur; een halfuur voor aanvang is de zaal open en worden bezoekers ontvangen met koffie en een traktatie. Er is een optreden van het Wereldkoor en deejay Nora, daarnaast wordt een tombola gehouden en kunnen bezoekers proeven van uiteenlopende hapjes.

Deelname kost 3,50 euro. Alle vrouwen en meisjes vanaf 14 jaar zijn welkom.


GESPREKSMIDDAG OP DE KLEINE AARDE

VanOndersteBoven praat over voltooid leven

Debatten en discussies over donorschap van organen en voltooid leven roepen veel vragen op. Moet de overheid zich daar wel mee willen bemoeien? Zijn dat onderwerpen waar een wet voor gemaakt moet worden? Stichting VanOndersteBoven start zondag 11 maart een serie gesprekken over existentiële thema's in het leven.

Eerdergenoemde diep-menselijke vragen behoeven zorgvuldigheid en persoonlijke aandacht, stellen Nico Bulter en Sjaak Beirnaert die de gespreksmiddag op De Kleine Aarde aan het Klaverblad leiden. ,,We willen luisteren naar verhalen en ervaringen van mensen. Met elkaar in gesprek gaan. Vragen stellen zonder antwoorden te willen geven. Een open en veilig gesprek , geen debat of stellingname, geen externe deskundigen. Deelnemers zijn zelf (ervarings)deskundigen", aldus Beirnaert.

De eerste gespreksmiddag gaat over vragen en dilemma's bij voltooid leven en duurt van 14.30 tot 16.30 uur. Deelname kost vijf euro. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via www.vanondersteboven.com.

Gemonde

Kaarten bij Irene

Voetbalvereniging Irene houdt morgen, vrijdag 2 maart een kaartavond in de kantine aan de Kaal Hoefsteeg in Gemonde. Op vrijdag 16 maart is er de uitreiking van de serieprijzen. Voor de serieprijs tellen acht van de eerste elf avonden mee. De aanvang van de kaartavond is om 20.00 uur en de kantine is open om 19.15 uur. Het inschrijfgeld bedraagt 2,50 euro.