ACTIEWEEK 'OP LIEMT GEMUNT'

Liempdenaren sparen met OLG-munten voor korting

RENS VAN DEN ELSEN

De speciale actie van 'Op Liemt Gemunt' (OLG) start over drie weken. Van 19 tot en met 25 maart worden alle gespaarde OLG-muntjes een euro waard. Inwoners van Liempde krijgen hiermee korting op allerlei producten bij de achttien deelnemende ondernemers. Jan Tax van Op Liemt Gemunt heeft hoge verwachtingen: ,,Het is al mooi om te zien dat we met alle deelnemers zoiets neer kunnen zetten. Graag zien we dat de winkeliers meer klanten over de vloer krijgen en dat de consument positief is over de actie. Ga dus zeker op zoek naar muntjes die nog in de keukenla liggen, want de aanbiedingen overtreffen alle verwachtingen."

In de dagen voorafgaand aan de actie krijgen Liempdenaren zoals vanouds bij besteding van 15 euro een OLG-muntje. Ook worden alle aanbiedingen de komende weken zichtbaar bij de deelnemende winkels. Alleen van 19 tot en met 25 maart kunnen de verzamelde muntjes als betaalmiddel gebruikt worden.

Met de actieweek willen Liempdse winkeliers de munt nog aantrekkelijker maken. Het is dan ook de bedoeling om de muntjesweek dit jaar minimaal vier keer te houden. Daarnaast worden verenigingen uitgenodigd om ook iets te bedenken waarmee ze extra muntjes in kunnen zamelen. Tax: ,,Denk bijvoorbeeld aan een filmavond bij de voetbalclub waarbij de muntjes als entreegeld dienen. Of een inzamelingsactie onder de leden."

SPAREN

Een OLG-muntje is normaal gesproken 15 eurocent waard, waarvan 11 cent naar een deelnemende vereniging of stichting naar keuze gaat. Liempdenaren sparen op deze manier dus voor een lokaal goed doel.

Sinds de start in 2009 brachten de deelnemende ondernemers en de inwoners meer dan 120.000 euro bij elkaar voor de Liempdse verenigingen. Het afgelopen jaar bracht het spaarsysteem 15.500 euro op, wat een kleine dip was in vergelijking met de jaren daarvoor. Mede hierdoor is de actieweek bedacht.


Bijeenkomst over 'mfa' in Gemonde

Sinds de sluiting van De Kei heeft Gemonde geen dorpshuis meer. Het onderzoek naar een alternatief, een multifunctionele accommodatie (mfa) in het dorp, is inmiddels afgerond. Woensdag 7 maart worden de resultaten vanaf 20.00 uur gepresenteerd in de Sint-Lambertusschool.

Onderwijskoepel Skipos, de Leefbaarheidsgroep Gemonde en wethouder Koos Loose van de gemeente Sint-Michielsgestel sloten in november een intentieovereenkomst om een nieuwe mfa te realiseren. ,,Die behoefte is er wel, om de leefbaarheid in Gemonde in stand te houden of zelfs te verbeteren, leuke nieuwe activiteiten te stimuleren en te ontwikkelen", aldus de projectgroep Huis van Gemonde.

Tijdens de avond wordt het onderzoek gepresenteerd, waarin de mogelijkheden en de haalbaarheid van een mfa zijn belicht. Ook is er ruimte om vragen te stellen en ideeën in te brengen. Mensen die vooraf al vragen hebben, kunnen een e-mail sturen naar a.leerintveld@mijngemeentedichtbij.nl.